Призът за “Най-стилна великденска украса отиде у Дом за пълнолетни

...
Призът за “Най-стилна великденска украса отиде у Дом за пълнолетни
Коментари Харесай

Заместник-кметът по социални дейности на София Надежда Бачева гостува в Дома за стари хора - Зона Б-5 на Великденски конкурс

Призът за “Най-стилна великденска декорация ” отиде у Дом за пълнолетни лица с деменция “Княжево ”, домът за пълнолетни лица със сетивни увреждания “Иван Вазов ” завоюва грамота за “Великденска декорация разказваща история ”, а дневният център за пълнолетни лица с увреждания “Света Марина ” се окичи с грамота за “Най-голямо великденско яйце ”, описаха от уредниците на проявата.

 

“Благодаря за поканата и за прелестните страсти и атмосфера ”, показа госпожа Надежда Бачева и добави, че по време на Страстната седмица, на Велики четвъртък, тя и сътрудниците й от Столична община поддържаха децата и възрастните хора от обществените услуги в София. “Заедно боядисахме над 100 яйца на благотворителния Великденски базар с красиви, ръчно направени от тях украшения за светлия християнски празник. Предстоят ни още доста мотиви да демонстрираме гения на хората в неравностойно състояние, от ден на ден да честваме дружно и все по-малко да се усещат изолирани в домовете, в които живеят. Благодаря на всички експерти с огромни сърца за това, че всеки ден се грижат за хората в потребност ”, описа Надежда Бачева за това по какъв начин съгражданите ни със специфични потребности в София биват приобщени.

 

Подслон и чувство за дом по време на светлите Великденски празници получиха и хората в затруднено състояние, които живеят в центровете за краткотрайно настаняване в София.

 

С поддръжката на Столична община, в центъра “Св. София ”, останалите без заслон имаха условия да сготвят, да се погрижат за децата си, да боядисат яйца за празника и да намерят част от уюта, който им липсва. “Там им даваме поддръжката, от която имат потребност, с цел да се върнат назад към пълностоен живот, до момента в който намерят работа, същински дом и опора ”, разяснява зам.-кметът по обществените действия в София и благодари на медиите, които демонстрираха трогателните истории на тези наши съграждани.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР