Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън не разглежда убийствата

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън не разглежда убийствата
Коментари Харесай

САЩ не приемат войната в Газа като геноцид

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън не преглежда убийствата на палестинци в Газа от Израел във войната му с " Хамас " като геноцид. Това съобщи в понеделник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, представен от " Ройтерс ".

Съливан сподели, че Съединените щати желаят " Хамас " да бъде надвит. Той също по този начин сподели, че палестинците, попаднали в разгара на войната, са в " пъкъла " и че огромна военна интервенция на Израел

" Ние не имаме вяра, че протичащото се в Газа е геноцид. Ние изрично отхвърляме това предложение ", сподели Съливан пред кореспонденти в Белия дом.
 Съединени американски щати може да спрат още оръжейни доставки за Израел при навлизане в Рафах
Съединени американски щати може да спрат още оръжейни доставки за Израел при навлизане в Рафах

Държавният секретар Антъни Блинкън изиска благонадежден проект за отбрана на цивилните

Съливан изрази угриженост по отношение на известията за израелски заселници, атакуващи ескорт с филантропична помощ на път в северната част на Газа. Това е вторият сходен случай за по-малко от седмица.

Байдън, който се кандидатира за преизбиране тази година, е подложен на тежки рецензии от личните си поддръжници в страната за поддръжката си за Израел; някои от тези критици упрекнаха Израел в осъществяване на геноцид. Повече от 35 000 палестинци в Газа са умряли , съгласно здравните управляващи в Газа.

на премиера Бенямин Нетаняху към войната, сподели Съливан, само че Израел е суверенна, демократична нация, която в последна сметка взема свои лични решения, сподели Съливан.

" Премиерът не би трябвало да дава отговор пред нас. Той би трябвало да дава отговор пред израелския народ ", сподели Съливан.

" Хамас " разгласява нов видеоклип със заложници в Газа

Двама мъже молят да бъдат освободени

Повтаряйки коментар, изработен от Байдън в събота, Съливан сподели, че в този момент може да има преустановяване на огъня в Газа, в случай че " Хамас " освободи заложници. Светът би трябвало да призове Хамас да се върне на масата за договаряния и да одобри договорка, сподели Съливан.

Съединените щати работят незабавно за преустановяване на огъня и договорка за освобождение на заложници , сподели Съливан. Той сподели, че не може да планува по кое време и дали такава договорка ще бъде подписана.

в руините на северния завършек на Газа, с цел да си възвърнат регион, в който твърдяха, че са победили " Хамас " преди месеци.

Междувременно в противоположния завършек на анклава танкове и войски настъпиха през автомагистрала към Рафах.

Докато някои от най-интензивните боеве от седмици насам се водят както в северния, по този начин и в южния завършек на Газа, стотици хиляди палестинци още веднъж бягат в търсене на леговище, а филантропичните организации предизвестяват, че филантропичната рецесия може внезапно да се утежни.
 Остин: Съединени американски щати нямат доказателства, че Израел прави геноцид в Газа
Остин: Съединени американски щати нямат доказателства, че Израел прави геноцид в Газа

Той свидетелства пред Комисията по въоръжените сили в Сената

Израел дефинира завръщането на силите си на север, откъдето изтегли по-голямата част от войските си преди пет месеца, като част от стадия на " пречистване " за попречване на завръщането на бойци и уточни, че сходни интервенции постоянно са били част от проекта му. Палестинците настояват, че нуждата от продължаването на сраженията измежду разрушенията от предходни борби е доказателство, че военните цели на Израел са непостижими.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР