Турският президент Реджеп Ердоган заяви в понеделник, че повече от

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви в понеделник, че повече от
Коментари Харесай

Ердоган: Повече от 1000 бойци на Хамас се лекуват в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи в понеделник, че повече от 1000 бойци на въоръжената палестинска формация Хамас са били лекувани в лечебни заведения в цяла Турция.

Той повтори позицията си , че това е " придвижване за опозиция " , оповестява " Ройтерс ".

" Ако наречете Хамас " терористична организация ", това ще ни натъжи ", сподели Ердоган  в Анкара, откакто Мицотакис опрдели " Хамас " като такава.

" Ние не считаме " Хамас " за терористична организация. Повече от 1000 бойци се лекуват в лечебни заведения в цялата ни страна ", сподели Ердоган.

По-късно турски чиновник сподели, че Ердоган е " сбъркал " и има поради, че поданици на Газа като цяло са били лекувани в Турция.
 Ердоган: Нетаняху би предиздвикал и Хитлер да ревнува с
Ердоган: Нетаняху би предиздвикал и Хитлер да ревнува с " геноцидните си способи "

Според турския президент правата и свободите на хората в Газа са били нарушени

" Президентът Ердоган се изрече неправилно, той имаше поради, че 1000 поданици на Газа са подложени на лекуване, а не членове на Хамас ", сподели турски чиновник.

" Ройтерс " не можа незабавно да дефинира произхода на тези , които се лекуват в Турция.

Но през ноември Анкара сподели, че изтегля десетки ранени или заболели поданици на Газа, най-вече пациенти с рак, и техните спътници след офанзивата на Израел в Газа.

Припомняме, че преди ден Ердоган разяснява остро дейностите Израел и премиера Бенямин Нетаняху в Газа. 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е достигнал такова равнище с геноцидните си способи, което даже би предиздвикало и Хитлер да ревнува , съобщи той.

" Възможно ли е да погледнем какво е предизвикал Израел на народа на Газа в продължение на месеци и да забележим, че е законно Израел да бомбардира лечебни заведения, да убива деца, да потиска цивилни и да обрича почтени хора на апетит, жадност и липса на медикаменти под разнообразни извинения? Какво е правил Хитлер в предишното? Той потискаше и убиваше хора в концентрационните лагери ", посочи Ердоган в изявление за гръцкия вестник Kathimerini.

Според турския президент правата и свободите на хората в Газа , изключително правото им на живот, са били нарушени.

" Ние пазиме техните права. Ние пазиме мира. Израел, въпреки това, продължава неразумно да нарушава резолюциите на Организация на обединените нации, интернационалното право и правата на индивида ", добави той.

По думите му палестинската опозиция не би била нужна, в случай че имаше " суверенна, самостоятелна, географски интегрирана страна Палестина, в границите от 1967 година, със столица Източен Йерусалим ".

Също по този начин Ердоган напомни поръчката на " Хамас ", че в случай че Палестина бъде приета за страна, то групировката ще разпусне въоръженото си крило и ще продължи като политическа партия.
 Организация на обединените нации даде зелен сигнал за Палестина
Организация на обединените нации даде зелен сигнал за Палестина

Съединени американски щати желаят гаранции за сигурността на Израел

Решение, учредено на две страни, е ефикасен метод за обезпечаване на дълготраен и резистентен мир, уверен е Ердоган. По думите му " Хамас " се е съгласила на съглашение за преустановяване на огъня, само че Израел не желал помирение, тъй като желал да окупира цяла Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР