Първите пет месеца на 2024-та година за Новак Джокович ще

...
Първите пет месеца на 2024-та година за Новак Джокович ще
Коментари Харесай

Победи, но не убеди: Джокович неутрализира играч извън топ 140 в 3 тежки сета на старта в Париж

Първите пет месеца на 2024-та година за Новак Джокович ще останат, като един от най-слабите интервали в кариерата си. Сърбинът не завоюва нито една купа и много до едвам два полуфинала, с неуверената му форма бе доказана и в първия си кръг против 143-тия в света Пиер-Юг Ербер с победа в три сложни сета с 6:4 7:6(3) 6:4, а в идващия кръг ще срещне Роберто Карбайес Баена.

Първата част бе обещаваща за Ноле, който подсети на най-хубавата версия на себе си. Сърбинът играеше с много по-малко грешки от локалния представител, само че и много по-агресивно, което му разреши да осъществя ранен и бърз пробив при 1:1. Силният сервис обаче правеше французина изцяло равносилен по отношение на 24-кратния " мейджър " първенец, конкурент. Въпреки това, уменията на Джокович бяха задоволително в изгода, с цел да резервира преднината си и с 6:4 да поведе в резултата в сетовете.

Втората част стартира добре за международния номер 1, който още веднъж съумя да завоюва гейм от началния удар на съперника си, но незабавно по-късно ритъмът на игра на сърбина се наруши ненадейно, което разреши на по-ниско ранкирания тенисист да отвърне на брейка. Следваха минути, в които и двамата разчитаха прекомерно доста на сервис геймовете си, но Джокович бе по-активният в опитите за превръщане на резултата в своя изгода. Все отново до трети пробив не се стигна и по този начин сетът се стигна до тайбрек. В дългия гейм именитият сърбин за следващ път сподели за какво точно в този стадий от сета той обича да господства и надигравайки напълно съперника си в този основен миг, завоюва тайбрека със 7:3 и по този метод усили разликата в сетовете.

В третата част Джокович още веднъж имаше превес над международния номер 143. Играещ с много по-малко неточности, първият в света показваше по-голяма убеденост в ударите си, но Ербер не отстъпваше елементарно на именития си противник. Точно, когато изглеждаше, че отиваше към втори следващ тайбрек, трикратният първенец на Ролан Гарос сподели класата си над някогашния номер 36 с пробив в последния гейм и по този начин ознаменува своята първа победа в Ролан Гарос тази година.

A strong start for the defending champ ✨
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР