Руски официални лица заплашиха Запада със суров отговор в случай,

...
Руски официални лица заплашиха Запада със суров отговор в случай,
Коментари Харесай

Русия заплаши Запада със суров отговор, ако активите ѝ бъдат конфискувани

Руски публични лица заплашиха Запада със " недопечен " отговор при положение, че замразените съветски активи бъдат иззети.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Русия в никакъв случай няма да отстъпи територии, отнети от Украйна, в подмяна на връщане на замразени активи.

„ Нашата татковина не се продава “, написа Захарова в Telegram.

„ Руските активи би трябвало да останат недокоснати, тъй като в противоположен случай ще има сериозен отговор на западната кражба. Много на Запад към този момент схванаха това. Уви, не всички. “

В отговор на войната на Русия в Украйна, Съединените щати и техните съдружници не разрешиха транзакции с централната банка на Русия и финансовото министерство и блокираха към 300 милиарда $ суверенни съветски активи на Запад, множеството от които са в европейски, а не в американски финансови институции.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели в обособен коментар, че към момента има доста западни пари в Русия, които могат да бъдат обект на контрамерките на Москва.

„ Перспективите за правни оспорвания (срещу конфискацията на съветски активи) ще бъдат необятно отворени “, сподели той.

„ Русия ще се възползва от тях и безпределно ще пази своите ползи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР