Изкуственият интелект вероятно ще засегне 60% от работните места в

...
Изкуственият интелект вероятно ще засегне 60% от работните места в
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Изкуственият интелект връхлита пазара на труда като „цунами“

Изкуственият разсъдък евентуално ще засегне 60% от работните места в развитите стопански системи и 40% от работните места по света през идващите две години, съобщи Георгиева на събитие в Цюрих

“Разполагаме с доста малко време, с цел да подготвим хората за него, предприятията за него ”, сподели тя на събитието, проведено от Швейцарския институт за интернационалните проучвания, обвързван с Университета в Цюрих.

“Той може да донесе голямо нарастване на продуктивността, в случай че го управляваме добре, само че може да докара и до повече дезинформация и, несъмнено, до повече неравноправие в нашето общество ”.

Георгиева съобщи, че през последните години международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания, като уточни световната пандемия през 2020 година, както и войната в Украйна.

“Не сме в световна криза ”, сподели Георгиева, която бе подложена на освирквания от страна на протестиращите, призоваващи за дейности във връзка с изменението на климата и справяне с задълженията на разрастващите се страни, съобщва Ройтерс.

“Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, това не се случи ”, сподели тя.

“Инфлацията, която ни удари с доста мощна мощ, е в развой на спад, съвсем на всички места ”.

Председателят на Швейцарската национална банка Томас Джордан, който също приказва на събитието, съобщи, че битката с инфлацията в Швейцария към този момент е напреднала.

Инфлацията се увеличи до 1,4% през април, като това е 11-ият следващ месец, в който растежът на цените е в целевия диапазон на ШНБ от 0 до 2%.

“Перспективите за инфлацията са доста по-добри. Изглежда, че през идващите няколко години инфлацията в действителност може да бъде в същия диапазон на ценова непоклатимост ”, сподели Джордан, само че добави, че към момента има доста неустановеност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР