Испанският министър-председател Педро Санчес заяви, че неговият кабинет официално ще

...
Испанският министър-председател Педро Санчес заяви, че неговият кабинет официално ще
Коментари Харесай

Испания, Ирландия и Норвегия възнамеряват да признаят Палестина

Испанският министър-председател Педро Санчес съобщи, че неговият кабинет публично ще признае Палестина във вторник, предизвиквайки гневна реакция от страна на Израел.

Санчес сподели, че този ход е плануван да бъде последвано по-късно във вторник от сходни стъпки в Ирландия и Норвегия – „ не е решение, което вземаме против който и да било “, а част от напъните да се постави завършек на войната сред Израел и Хамас.

„ Не е единствено въпрос на историческа правдивост, това е нужда за реализиране на мир “, сподели той в телевизионна тирада пред двореца на министър-председателя в испанската столица Мадрид.

Пристигайки на съвещание на кабинета, където министрите публично ще одобрят Решението на Ирландия да признае палестинската държавност по-късно във вторник, Taoiseach Саймън Харис прикани други страни да последват образеца.

„ Европа може да прави пъклен доста повече и Европа би трябвало да направи доста повече по отношение на това [довеждане до преустановяване на огъня] “, сподели Харис пред ре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР