Около 2000 души ще бъдат заети с компютърната обработка на

...
Около 2000 души ще бъдат заети с компютърната обработка на
Коментари Харесай

Около 2000 души ще бъдат заети с компютърната обработка на резултатите от изборите

О коло 2000 души ще бъдат заети с компютърната обработка на резултатите от изборите на 9 юни. Това заяви пред публицисти в постройката на Народното събрание шефът на „ Информационно обслужване ” Ивайло Филипов, където беше направена проява на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за изборите на 9 юни.

Филипов акцентира, че в Централната изборна комисия (ЦИК) ще има над 100 оператора дневна промяна.

„ Очаквам да се оправят с голямото количество информация за тези два избора ”, добави той.

По думите му новото за тези избори „ две в едно ” е, че

за европейските избори кандидатската листа е една и съща за всички районни изборни комисии, а за народните представители в другите области се излъчват друг брой депутати.

Според шефа на „ Информационно обслужване " признатото от Народното събрание по отношение на видеоизлъчването на броенето на вота на жителите от секционните изборни комисии и попълването на протоколите, както и подписването им, ще докара до някакво закъснение.

" Очакваме да се оправим в законовите периоди ", добави той.

" Регистрираните партии и обединения за изборите спрямо предишните такива и за народни представители, и за Европейски парламент, са с към 50% повече. За народни представители на предишните избори претендентите бяха към 5600, а в този момент са към 7600. Тези цифри довеждат до това компанията дружно с ЦИК да предприеме дейности за увеличение на състава и промените ", изясни Филипов.

Той акцентира, че в сряда до края на деня ЦИК би трябвало да излезе с резултат за европейските избори, което значи, че " Информационно обслужване " би трябвало да свърши по-рано работа за вота за Екологичен потенциал.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР