Има хора, които избират своите политици първо и преди всичко,

...
Има хора, които избират своите политици първо и преди всичко,
Коментари Харесай

Христо Петров: Ако едно прасе се снима до Зеленски, то не спира да бъде прасе

„ Има хора, които избират своите политици първо и на първо място, с цел да изберат отговорен, тъй че до момента в който съм част от това, постоянно ще бъда отговорен. Иронията е, че съгласно мен аз в действителност има неща, за които съм отговорен “, заяви Христо Петров от ПП-ДБ в „ 120 минути “ по bTV.

„ Последните две години и половина се пробвах да бъда противоположното на това, което ме е дразнило в политиците предходните години. Опитах да оказвам помощ в обществената сфера, направих съдружие „ Един българин “, пробвам се да оказвам помощ на деца от домове и да им провеждат просветителни лагери през лятото. През тези години разбрах, че от човешка позиция съумявам да осигуря лагери за децата и е доста готино, само че от политическа позиция това е една нула, тъй като не се прави по този начин. Истинското политическо деяние се прави на институционално равнище и това е главната причина да желая да бъда част от Европейския парламент “, сподели Петров.

„ Истинският метод е да се направи една европейска стратегия, с цел да може тези деца да имат право всяка година да вървят на лагер. Европейският съюз всяка година дава милиарди защо ли не и методът това да се направи не е на мускули, а институционално. Тази концепция е показана към този момент в Европейския съвет и е срещнала добра поддръжка. Ако не направя това, отново ще съм отговорен. Знам, че мога да го направя и че ми би трябвало поддръжка. Ще си я диря, само че след изборите “, посочи Христо Петров.

По думите му в политиката у нас няма обединен Запад.

„ Има хора, които откровено мислят положителното на страна и оказват помощ. Има и такива, които съблюдават личните си ползи. И все са запад. Правили са ми усещане законопроекти, които се вкарват от избрани хора в Народното събрание и облагодетелстват дадена партньорска страна. Ще задам един въпрос на американските ни сътрудници. Ако аз имам информация за един американски политик, че той е нарушител, подкупен, направил е бели и е ощетил своята страна, кое е вярното – да дам цялата информация, която имам на съответната страна или да хвана този депутат и да го накарам да внесе закон, с който задължава Америка да купува единствено български домати. Мисля, че те доста добре схващат какво ги запитвам и доста се надявам да дадат отговора преди изборите на българския народ. Не на мен, тъй като аз и моите сътрудници го знаем отговора “, отбеляза Христо Петров.

Според него посоката на Политическа партия би трябвало да бъде определяна от хора като Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.

„ Ние имаме предпочитание да бъдем европейска партия, това не са просто празни приказки. Това, че ползваш за индулгенция това, че си европеец, ще изиграе неприятна смешка на нашите сътрудници. Представете си едно прасе – в случай че то се снима до Зеленски, то не стопира да бъде прасе. То просто е прасе, което има фотография със Зеленски. Така че ми се желае да избягаме от тази орис и да бъдем същински европейци, а не декоративни “, сподели Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР