Серията от безсмислени, но забавни експерименти на новосибирския YouTube-канал Garage-54

...
Серията от безсмислени, но забавни експерименти на новосибирския YouTube-канал Garage-54
Коментари Харесай

Киселина вместо масло: Какво се случва с двигателя?

Серията от безсмислени, само че занимателни опити на новосибирския YouTube-канал Garage-54 продължава с следващото безчинство над техниката. Вадим и съучастниците му наливат киселина в мотора на ВАЗ-2110, с цел да ревизират какъв ще бъде резултатът.

За да се убедят в неналичието на бурна химическа реакция, руснаците първо източват маслото от мотора и капват в него малко електролит. След това изливат половин литър от киселината и започват елемента.

Двигателят работи към 30 секунди, преди да стартира да пуши и детонира, след което угасва. От Garage-54 вземат решение да го оставят в това положение през нощта, с цел да видят какво се е случило с него на идващия ден.

На сутринта инспекцията през гърловината за наливане на масло не демонстрира образни промени, само че моторът отхвърля да възпламени. Тогава екипът взема решение да подсуши свещите и да опита да го започва още веднъж, което изненадващо се получава.

Агрегатът обаче не работи дълго и този път - угасва след към две минути. След демонтиране се оказва, че вътрешността му е покрита със пласт, напомнящ наслойка. Киселината е отмила цялото масло, триенето на детайлите се е нараснало и моторът е прегрял.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР