Азиатските акции се повишиха предимно в четвъртък, след като акциите

...
Азиатските акции се повишиха предимно в четвъртък, след като акциите
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции се повишиха след поредния кръг от рекорди на Wall St

Азиатските акции се покачиха най-вече в четвъртък, откакто акциите в Съединени американски щати се покачиха до върхове с вярата, че инфлацията се връща в вярната посока.

Оптимизмът идва от отчет, който демонстрира, че потребителите в Съединени американски щати би трябвало да заплащат цени за бензин, автомобилни застраховки и всичко останало през април, които са били с 3,4% по-високи като цяло спрямо година по-рано, по-малко от равнището на инфлация през март от 3,5%.

Забавянето беше облекчение, откакто отчетите за показателя на потребителските цени, или CPI, по-рано тази година непрекъснато бяха по-лоши от предстоящото. Докладът от сряда се основава на упованията, че Федералният запас може да понижи главния си лихвен % тази година, главната грижа за множеството вложители.

По време на азиатската търговия показателят Nikkei 225 в Токио набъбна с 1,4% до 38 920,26, даже откакто държавното управление заяви, че японската стопанска система се е свила с 2% годишен ритъм през тримесечието януари-март.

Хонконгският инде...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР