Сателитни снимки разобличиха поредната лъжа на Русия. Анализ на сателитни

...
Сателитни снимки разобличиха поредната лъжа на Русия. Анализ на сателитни
Коментари Харесай

Сателитни снимки разобличиха лъжата на Русия за клането в Буча

Сателитни фотоси разобличиха следващата неистина на Русия. Анализ на сателитни фотоси, изработен от „ Ню Йорк Таймс “, опроверга изказванията на Москва, че убийството на цивилни в град Буча е било осъществено, откакто съветските бойци са напуснали града.

Украинските сили се натъкнаха на ужасяващи гледки в Буча, намиращ се покрай столицата Киев. Кадрите на мъртви цивилни, лежащи по улиците, провокираха същински потрес по света и апели за още по-остра реакция против Москва. Руските военнопрестъпници настояват, че фотосите са фалшифицирани от Киев. Доказателствата сочат друго. Технологичната компания Maxar Technologies е предоставила на сателитни фотоси на „ Ню Йорк Таймс “, които потвърждават, че множеството цивилни (чиито тела са захвърлени на улицата) са убити преди повече от три седмици, когато съветската войска е била в града.

Лъжливата версия на Кремъл е, че телата неотдавна са били сложени на улицата, откакто в града повече е нямало съветски бойци. Москва твърди, че „ това е провокация на украинските радикали “. Сателитни фотоси от улица „ Яблонска “ демонстрират, че още от 11 март по улиците на Буча лежат трупове, до момента в който Русия твърди, че те са били „ сложени “ там след 30 март. Трупове на цивилни в Буча се появяват сред 9 и 11 март. Те са на точните позиции, на които ги откриват и украинските сили след освобождението на града.

В град Буча и други обитаеми места край Киев съветската войска извърши ужасяващи военни закононарушения. Някои от цивилните са били убити с вързани зад тила ръце. На 24 февруари Русия предприе пълномащабна експанзия против Украйна, а един от фронтовете беше точно към столицата Киев. Руската войска обаче беше разгромена от украинските бойци и избяга от Киевска област. Украинските служби оповестиха, че съветските нашественици са изнасилвали дами и девойки, измъчвали са цивилни и са убивали беззащитни украинци в тила. Русия отхвърля да е правила кръвопролитие на цивилни в Буча, ето както обаче сочат доказателствата:

Not true, Russia. Here's the evidence.
— Malachy Browne (@malachybrowne)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР