Ерик Уайнбърг, по-известен като продуцент и сценарист на ситкома Scrubs

...
Ерик Уайнбърг, по-известен като продуцент и сценарист на ситкома Scrubs
Коментари Харесай

Повдигнати са 28 обвинения за сексуално насилие на продуцента Ерик Уайнбърг

Ерик Уайнбърг, по-известен като продуцент и сценарист на ситкома Scrubs ( " Смешно поделение " ), ще бъде изправен пред съда по 28 обвинявания в полово принуждение.

Ако бъде приет за отговорен, го чакат няколко доживотни присъди.

Съдия Шарлейн Олмедо чу показанията на девет дами на авансово чуване, което продължи повече от две седмици. Жените в детайли са разказали по какъв начин Уайнбърг ги е заговарял на публични места и ги е питал дали се интересуват от кариера на модел.

Много от жертвите на издевателството свидетелстват, че са се съгласили да се срещнат в дома му, където да снимат фотосесии. В един миг обаче, той започвал да ги съблича и да се опипва. Някои от дамите настояват, че даже са били душени от него.

Те оставали ужасени, когато осъзнали, че неговото предложение е единствено предлог, с цел да ги изолира и насили. Много от дамите споделят, че са си представяли съдбовен сюжет и са се бояли за живота си.

" Помислих си, че може би ще ме нападне, ще ме изнасили или в най-лошия случай, че ще ме убие. Никой не знаеше къде съм. Така че, в случай че се беше случило нещо, нямаше да има диря от мен ", споделя една от жертвите.

Съдията отхвърли други четири обвинявания, като откри, че са отвън давностния период и няма задоволително доказателства.

Тя постанови обаче, че има задоволително предоставени доказателства за осъществяване на развой по останалите 28 обвинявания.

Уайнбърг е в пандиза от октомври 2022 година. Съдът отхвърли настояването на юристите му за освобождение под гаранция. Като причина е посочено, че е бил упрекнат в хищническо държание и може да съставлява риск за обществото, в случай че бъде освободен.

Робин Сакс, юристът на Уайнбърг, твърди, че би трябвало да му бъде разрешено да е под домакински арест с ограничавания върху потреблението на интернет.

Юристът твърди, че повода за делото е разводът с някогашната му брачна половинка. В хода на борба за настойничество, тя наела частен детектив, с цел да потвърди изневерите му.

Прокурорът Марлене Мартинез оспори това, отбелязвайки, че две дами са отишли в полицията през 2014 година, без никаква връзка с борбата сред към този момент някогашните съпрузи.

" Той ще направи всичко по силите си, с цел да остави тези дами сами на уязвими места и да ги изнасили. Може да употребява и нови способи за машинация. Видяхме през годините, че той става по-добър в това ", безапелационна е Мартинез.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР