Със своето гласуване Община Ловеч осуети предвиденото увеличение на цената

...
Със своето гласуване Община Ловеч осуети предвиденото увеличение на цената
Коментари Харесай

Община Ловеч осуети скока на цената на водата в областта

Със своето гласоподаване Община Ловеч осуети плануваното нарастване на цената на водата в региона.

Това сочат резултатите от постоянното присъствено съвещание на общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД – Ловеч, което се организира на 18 април 2022 година при регионалния шеф.

Представител на Община Ловеч в съвещанието е кметът Корнелия Маринова, която гласоподава по този начин, както по-рано бяха решили общинските съветници. Тоест – срещу приемането на оферти от страната бизнес-план.

След извършеното гласоподаване се оказа, че гласовете на страната и на три от общините в региона са незадоволителни за приемането на обновения бизнес проект на ВиК АД – Ловеч, за регулаторен интервал 2022-2026 година В резултат бизнес проектът не беше признат и по този начин бе предотвратена опцията за увеличение на цената на водата, която жителите на Ловеч ще заплащат през идващите години.

Припомняме, че съгласно настоящото систематизиране на гласовете в общото заседание страната в лицето на регионалния шеф има 35%, община Ловеч – 29,65%, община Тетевен – 12,7% (без импортирано становище), община Луковит – 10,81%, община Угърчин – 3,88%, община Ябланица – 3,72%, община Летница – 2,25%, община Априлци – 1,99%.

Община Троян не членува, защото има общинско ВиК сдружение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР