Руското министерство на отбраната съобщи за поредна нощна атака с

...
Руското министерство на отбраната съобщи за поредна нощна атака с
Коментари Харесай

Русия съобщи за 12 украински дрона над различни региони

Руското министерство на защитата заяви за поредна нощна офанзива с безпилотни летателни апарати (БПЛА) в четири области на страната.Тази информация е публикувана от съветската работа на Би Би Си.

" Дежурните системи за противовъздушна защита унищожиха един БПЛА над територията на Брянска област, другБПЛА беше погубен над територията на Белгородска област, четири БПЛА бяха унищожени над територията на Краснодарския край и шест БПЛА бяха унищожени и прехванати над територията на Орловска област ", ​​се споделя в изказване на министерството.

Губернаторът на Орловска област, Андрей Кличков, заяви през нощта за офанзива с дронове и един умрял в град Ливни - водач на противопожарен автомобил, дошъл на повикване, откакто дрон се разруши в бензиностанция. Според губернатора, " до момента в който са работили на територията на бензиностанцията, различен дрон е блъснал обекта.

 

Губернаторът на Брянска област, Александър Богомаз, заяви сутринта, че са свалени два безпилотни летателни апарата - един повече от доклада на Министерството на защитата.

В телеграм каналите на губернаторите на Белгородска област и Краснодарски край няма известия за нощни офанзиви с дронове. Губернаторът на Белгород, Вячеслав Гладков, написа за обстрел на граничния Шебекински градски регион.

По-късно ръководителят на Краснодарския край Вениамин Кондратиев заяви, че украинските военни са се пробвали да нападат цивилни цели в черноморския град Геленджик с помощта на дронове.

" Всички БПЛА бяха потиснати от силите за Противовъздушна отбрана. В село Криница парчета от един от тях повредиха незавършена постройка. В село Джанхот дрон е паднал върху дърветата и провокирал пожар, който е сподавен. По предварителна информация няма потърпевши ", сподели той в депеша.

Украинската страна не разяснява тези изказвания и Би Би Си не може да ги удостовери без значение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР