Историята на Евелин Банев е дълга, видима е по присъдите

...
Историята на Евелин Банев е дълга, видима е по присъдите
Коментари Харесай

Доц. Милен Иванов: Ако Брендо е изгубил наркотици, затворът няма да го спаси

Историята на Евелин Банев е дълга, забележима е по присъдите - в Италия има 20-годишна за търговия с опиати. Много рационално е да избере български затвор, защото в България по-лесно ще излежава присъдата - може да има свиждания. Човек, когато непринудено влиза в пандиза, при изискване, че има опция да продължава да живее, най-вероятно има проект, можем единствено да гадаем. Това разяснява някогашният ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на  " Денят ON AIR ".

" В пандиза няма недосегаеми хора, няма затвор, който да подсигурява 100% сигурност. Когато животът на такива емблематични фигури е застрашен, пандизът е по-опасен, той там стои на едно място. Вероятно има проект. Ще разберем според от развиването на политическата и криминогенната обстановка ", съобщи доцент Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че не е мъчно човек да изчезне в България. Затова не е ясно и дали Брендо е бил " незабележим " в страната или е фактически е влезнал по " зелена граница ".

" Не е толкоз мъчно един човек да изчезне в България, в случай че не показва своето наличие обществено, където хора могат да го познаят. Дейността на издирването в България с годините дружно понижава, наред с финансовите благоприятни условия на Банев, е изцяло допустимо да остане незабележим ", сподели още гостът.

По думите му Банев не се лишава от независимост гратис. Бившият ректор на полицейската академия разяснява и версията, че Брендо е изгубил тонове опиати. 

" Ако някой от ъндърграунда загуби тонове опиати няма къде да се скрие, единственото, което ви избавя, е безспорната анонимност, която той имаше. Явно нещо се е случило, с цел да я напусне ", коментира доцент Иванов.

Според него евентуално ролята на Евелин Банев в италианските наркокартели е била на доста високо равнище и е управлявал съществени процеси и пари. 

Доц. Иванов разяснява и промените в службите за сигурност: " Персоналните промени не трансформират нищо, на службите им би трябвало сериозен реинженеринг, на самата страна ѝ би трябвало цел, която службите да обезпечават. Върви непрекъснат развой на партийно въздействие в службите, което подчиняват на партийните централи, това обезкървява службите ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР