Обстановката в Русенско остава спокойна, след снощния обилен снеговалеж. През

...
Обстановката в Русенско остава спокойна, след снощния обилен снеговалеж. През
Коментари Харесай

След снощния паднал сняг: Обстановката в община Русе остава спокойна

Обстановката в Русенско остава спокойна, след снощния изобилен снеговалеж.

През нощта на територията на общината са работили 4 компании, които са чистили снега и по-късно са опесъчавали пътните артерии.

Фирма „ НЕЛСЕН “ е почиствала Русе с общо 5 комбинирани машини, които след почистване на снега, са минали още един път с третиращ препарат срещу замръзване. Най-много сняг е бил отстранен от бул. „ Потсдам “, ул. „ Борисова “, булевардите „ Тутракан “ и „ Трети март “, както и в региона на кварталите Дружба и Чародейка.

Фирма „ Пътинжинеринг “, която почиства входно-изходните точки на града, е осигурила безвредно напредване по бул. „ България “ и бул. „ Трети март “. Служителите са оперирали 9 снегопочистващи машини на територията на региона.

Общинско дружество „ Паркстрой “ също са се присъединили през нощта в разчистването на Централна градска част, като за задачата са употребявали две от метачните си машини. Съоръженията могат да бъдат потребни и в зимния сезон, защото са оборудвани с весло за сняг, опесъчител и роторен снегорин.

В региона на дребните обитаеми места на територията на община Русе са работили чиновниците на компания „ Берус “. 5
Всичко за Вашата сватба
снегорина и 2 машини за опесъчаване са минали по два пъти, оставяйки изцяло разчистени пътните артерии. През миналата нощ не са получени сигнали на незабавния телефон на Община Русе от дребните обитаеми места за бедстващи и нередности.

Снощи в късните часове на нощта е постъпил сигнал в Община Русе от Министерство на вътрешните работи за 4 рискови пропадания по бул. „ България “ /след бензиностанция Еко/, които са били причина за пътно-транспортни катастрофи. На място са пристигнали екипи на Общинското сдружение „ Комунални действия “, които са запълнили дупките. В момента напредването по трасето е обезопасено.

От Национален институт по метеорология и хидрология – Русе предизвестяват, че през днешния ден и на следващия ден ще има обилни снеговалежи в Североизточна България. В Лудогорието и Добруджа ще се основат условия за виелици и навявания. Температурите ще се движат сред минималните -3 градуса и оптимални от 0 до 5 градуса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg