Русенският митрополит Наум уважи празника на Разград.В църквата Св. Николай

...
Русенският митрополит Наум уважи празника на Разград.В църквата Св. Николай
Коментари Харесай

Русенският митрополит Наум отслужи литургия, молебен и заупокойна молитва в разградската църква

Русенският митрополит Наум почете празника на Разград.

В църквата „ Св. Николай Чудотворец ” през днешния ден в съслужение с локални свещеници и свещеници от други региони от Русенска епархия Дядо Владика отслужи света литургия, признателен молебен и заупокойна молитва за починалите съветски воини и български опълченци за Освобождението на Разград.

Сред миряните в храма бяха заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Полина Иванова, секретарят на Община Разград Нели Добрева, както и Областният шеф Драгомир Златев и общински съветници, а също и задграничните посетители на града за празника: делегацията от румънския град-побратим Кълъраш, отпред с кмета на града Мариус-Григоре Дулче и новият Почетен жител на Разград Герхард Робел.

В приветствието си в края на църковните ритуали Митрополит Наум напомни историческите събития от преди 145 години, както и благодарността на поколенията българи по-късно. Дядо Владика насочи вниманието и към ролята на вярата във времената на българското Освобождение. „ От историческите летописи и мемоари научаваме, че при освобождението на всеки град, хората се насочвали първо към храма, където се отслужвал признателен молебен за извоюваната независимост. Днес, 145 години по-късно, още веднъж сме в храма, с цел да благодарим на Бога за този популярен подарък, изпросвайки мир и благополучие за нашия народ “ – сподели Русенският митрополит.

Той благослови присъстващите в храма и раздаде нафора на вярващите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР