Сапфирът символизира искреността, истината и верността. И тъй като, той

...
Сапфирът символизира искреността, истината и верността. И тъй като, той
Коментари Харесай

Значение и свойства на сапфира

Сапфирът символизира искреността, истината и верността. И защото, той съставлява Божието благословение, този драгоценен камък постоянно е избиран от всши царе и свещеници. За това и английските кралски бижута са изпълнени с огромни сини сапфири, знак на чистотата и мъдростта.

Сапфирът символизира откровеност и честност и за това доста постоянно е отличен избор за годежен пръстен. Дори и принц Чаралз избира сапфир за годежния пръстен на принцеса Даяна.

Преди да преминем през свойствата и смисъла на сапфира, дано първо да отбележим, че сапфирът принадлежи към групата на четирите най-скъпи камъни в света, където се подреждат диаманта, рубина и изумруда. Той е камък на отбраната и пророческата мъдрост, чудноват кристал, който бди над човешката орис. Смята се, че предизвиква наслада, религия, вяра и отбрана по време на дълги пътувания. То носи светлина и мир, и отваря мозъка към хубостта и интуитивното схващане. Смята се, че е в положение да поддържа вярата, която е нужна за, че нашите най-дълбоки стремежи и фантазии ще бъдат изпълнени за един ден. Цветът на сапфира може да бъде синьо, лилаво, зелено, жълто, даже черен и прозрачен, с присъщ копринения искра.

Лечебни и метафизични свойства

Сапфирът е в положение да се концентрира лечебна сила към всеки, който се нуждае от нея. Според легендите, Мойсей получава 10-те заповеди на плоча, направена от сапфири, което прави този драгоценен камък един от най-осветените от всички полускъпоценни и скъпоценни камъни.

Сапфирите постоянно са наричани камъни на ориста. Те носят психично-голяма изясненост, както и ясна визия. Твърди се, че те също носят финансова самостоятелност и даже обилие в тази област. От друга страна, сапфирът е знак на лоялност към Бога. Той покачва способността да общуваш, да освободиш депресивните настроения и е в положение да донесе успокоение, умствена изясненост, ясна визия и мир.

В кристалната лечебна терапия сапфирите понижават проблемите, свързани с гърлото, тресчица, кървене от носа, туберкулоза и за лечение на изгаряния. Сапфирите също са известни и с това, че контролират действието на жлезите с вътрешна секреция, оказват помощ при сърдечносъдови проблеми и проблеми с кръвното налягане. Те са отлични за еликсири и вани.

Зодиакален знак – Козирог, Стрелец и Водолей.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР