250 000 деца изчезват годишно в Европейския Съюз. Това сочи

...
250 000 деца изчезват годишно в Европейския Съюз. Това сочи
Коментари Харесай

Над 930 сигнала за изчезнали деца у нас в последните 12 години

250 000 деца изчезват годишно в Европейския Съюз. Това сочи изследване, оповестено от Европейска комисия през 2013 година Това се равнява на изгубването на едно дете на всеки две минути.

Над 85% от изчезналите са избягали от вкъщи си или от институцията, в която са настанени. Всяка година на 25 май светът отбелязва Международния ден на изчезналите деца, отдаден на повишение на осведомеността за този обезпокоителен проблем.

У нас Фондация " Център Надя " стартира акция за разпространение на горещата телефонна линия за изчезнали деца 116 000.

Данните от горещите линии за изчезнали деца в Европа демонстрират, че 63% от децата, които бягат, са подложени на принуждение и корист вкъщи, в учебно заведение и в обществените институции, в които са настанени.

Попаднали на улицата в неопределеност, тези децата са изправени пред съществени опасности. Затова, при случаи на изчезнало, дете е значимо да се работи бързо и дейно.

Безплатната телефонна линия 116 000 функционира в България от 12 г и от този момент са регистрирани повече от 930 сигнала за разнообразни случаи на изчезнали деца, съобщи БНР. Повече от половината от сигналите се отнасят до избягали от вкъщи си или от обществено заведение деца. Две трети от децата, които бягат, са открити в границите на няколко дни, само че над половината от тях бягат още веднъж, което е знак, че фамилиите и институциите не могат да се оправят с казуса.

Кампанията, която стартира център Надя цели да разпространява услугите, които се оферират в поддръжка на децата и фамилиите в потребност от горещата телефонна линия 116 000.

Линията е безвъзмездна и налична 24 часа в денонощието всеки ден.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР