С виртуално събитие приключи модният сезон, който постави тенденциите за

...
С виртуално събитие приключи модният сезон, който постави тенденциите за
Коментари Харесай

Пролет 2021: Шорти с пайети и сутиен със смокинг

С виртуално събитие завърши стилният сезон, който сложи трендовете за новата 2021 година. Финалът на сезона бе маркиран с три пърформанса - ревю в лондонски спектакъл на влиятелната италианска компания Ботега Венета, окъпано в зеления цвят на прожекторите и снимачен кинофон; късометражен филм на английския бранд Александър Маккуин, сниман посред калните крайбрежия на река Темза, и видеошоу на френската компания Ив Сен Лорен, извършено измежду дюните на неназована пустиня, написа " Марица ".

И трите марки са благосъстоятелност на Kering - една от най-големите фешън групи в промишлеността. Провеждането на ревюта без аудитория и под формата на видеа освен подсигурява сигурността на всички забъркани, само че и разчупва статуквото на регулярните фешън сцени.

Чрез шоутата се постановат и трендовете за пролет 2021, които са  нереални и разнородни. В Ив Сен Лоран да вземем за пример залагат върху туниките с трикотаж и нова форма на класическите костюми за дами и мъже. Надиплено горнище с подобаващи панталони е най-масовото предложение. Компанията постанова и наклонността за елегантни къси къси панталони. Те варират от такива с пайети, през гащеризон, до съчетания с блейзър. Друг акцент е бронзов сутиен, носен вместо горнище, дело на скулптора и помощник на Сен Лорен - Клон Лалан. Сутиенът се съчетава със смокинг и пресъздава класическата форма в един съвременен вид.

Новата сбирка на Ботега Венета е основана от Даниел Лий. В основата си той е употребявал дантели, плетени на една кука, мънисти и коприна. Преобладават ярките цветове като жълто, розово, зелено, алено и синьо. Дизайнерът предлага свободно падащи рокли, плетени блузи и жилетки, ризи с висока талия, необятни панталони и чанти, които наподобяват възглавници.

Модният късометражен филм на марката Александър Маккуин пък ни изпраща към романтиката на водата. Филмът демонстрира сбирката на Сара Бъртън и е режисиран от Джонатан Глейзър. В нея се натъртва на кожените якета и джинси с джобове, памучни корсети и всевъзможни съчетания сред кожа и памук. Освен тези платове дизайнерката е употребила и доста тюл, който постоянно е добър избор за рокли.

Стремежът на дизайнерката е да покаже друга страна на женската хубост и да изрази непорочност. Сюжетът на видеото е въодушевен от необитаем Лондон поради локдауна и хубавите му страни, останали незабелязани до момента. „ В доста връзки ми се искаше да се върна първоначално, в ранните дни на марката. По това време разполагахме с по-малко запаси и трябваше да сме доста на практика. И за мъжките, и за женските облекла взех решение да употребявам платове, останали ми отпреди да наложат изключителното състояние. Като ги превръщам и сложа принтове, мога да ги направя като нови. Важно е да пазим историята си ”, разяснява тя за сбирката, в която съчетава стилове от предишното с такива от сегашното.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР