Заслужилите артисти от Националната опера и балет на Украйна ще

...
Заслужилите артисти от Националната опера и балет на Украйна ще
Коментари Харесай

Украинската опера и балет поставя “Дон Кихот” във Варна

Заслужилите актьори от Националната опера и балет на Украйна ще показват изящното изкуство и ще потопят българската аудитория в свободолюбивия свят на “Дон Кихот ”. Като че ли това е свободата- да действаме без боязън, без упования, със размах, без превземки и с общия език на изкуството, което съумява да ни покаже, че Дон Кихот не е “живял “ на вятъра и си е коствало да се бори с вятърните мелници.

Можете да видите виртуозните майстори на балета и носители на идеала за независимост на: 12 юни- Зала 1 на НДК; 13 юни- Зала “Сила ” в град Пловдив и 14 юни- Дворец на културата и спорта във Варна.

Вечният разказ на Сервантес ще оживее пред нас посредством красиви танци, поставяйки като че ли един от най - значимите въпроси в наши дни- в действителност ли свободата е най- скъпото богатство? Как се реализира? Възможна ли е?

Свободата на изпълнителите от Лвовската национална опера и балет е свободата на Дон Кихот, отвън пространството. Тя е в душите, които танцуват без да атакуват, харесват със сърце, пазят без да упрекват и обичат без да изискват. Всъщност пътуването на героите през Испания е пътешестване към свободата, към желанието за правдивост. Честният, самоуверен и смел рицар Дон Кихот, в чийто облик всички ние желаеме да имаме вяра, по този начин както имаме вяра в движещата мощ на любовта и добротата е същински противовес на света, в който ни се постанова да живеем - оттатък книгите и танца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР