Във връзка с медийно изявление на съпредседателя на ДПС г-н

...
Във връзка с медийно изявление на съпредседателя на ДПС г-н
Коментари Харесай

НАП с позиция по повод изявлението на Джевдет Чакъров за оказван натиск

Във връзка с медийно изказване на съпредседателя на Движение за права и свободи господин Джевдет Чакъров, Националната организация за приходите показва следната позиция:

По мотив изказването на Джевдет Чакъров за оказван напън върху членове на Движение за права и свободи, изрично заявяваме, че Национална организация за приходите е самостоятелен и политически безпристрастен орган, чиито функционалности произтичат от прецизното съблюдаване на законите на Република България и са свързани с администрирането на налози и осигурителни вноски, реализиране на контрол върху хазартната активност и други. При реализирането на активността си Агенцията не служи на непознати ползи, а единствено на ползите на страната. Приходната администрация не прави инспекции под политически напън и такива не са разпореждани, заради което всеки опит за политическа интервенция и въвличането на Агенцията в политически сюжети за добиване на дивиденти, считаме за безусловно неприемлив.

За нас изявлението на господин Чакъров съставлява груба интервенция в работата на Агенцията заради внушението, което основава – а точно, че Национална агенция за приходите работи „ по поръчка “ против който и да било, в тази ситуация - против представители на тъкмо избрана политическа мощ. Считаме, че това е недодялан опит за уронване престижа на една от най-авторитетните държавни институции, откъдето следва и рушене на доверието в държавността измежду обществото. Поради това, Национална агенция за приходите декларира, че изрично отхвърля обвиняванията на господин Чакъров, оповестени в медиите, за „ скрининг “ на народни представители от страна на приходната организация. Това, с изключение на погрешно, е и манипулативно подстрекателство, на което Национална агенция за приходите остро се опълчва, като препотвърждава безапелационния си отвод да взе участие в кавги, почистване на политически сметки и опити за интервенция в активността й, както до момента, по този начин и за в бъдеще.

Никой, с изключение на закона, не може да повлияе на решенията и активността на чиновниците в Национална агенция за приходите. Агенцията служи на ползите да страната и никой няма право с лека ръка да я замесва в евтини сензационни политически интриги.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР