Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ проправи пътя

...
Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ проправи пътя
Коментари Харесай

SEC проправя път за ethereum ETF в тласък за крипто

Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати проправи пътя за евентуалното пускане на осем борсово търгувани фонда, обвързани с втората по величина цифрова монета в света, след утвърждението на регулатора на първите биткойн ETF по-рано тази година.

В четвъртък регулаторът утвърди промени в разпоредбите в поддръжка на ETF, които влагат в ether, родната криптовалута на блокчейна ethereum, за няколко групи, в това число BlackRock, Fidelity, Invesco и Ark Инвестирам. Ще е нужен втори кръг от утвърждения, преди продуктите да могат да бъдат пуснати на пазара.

Широко публикуваното очакване на утвържденията докара до скок на цената на етера с повече от 20 % от понеделник и над 60 % от началото на годината.

Това е забележителна регулаторна смяна за SEC след месеци безмълвие по въпроса. В понеделник SEC ненадейно даде противоположна връзка на емитентите и тържищата по отношение на висящите заявки, предизвиквайки вълна от документи и проверки. SEC беше изправена пред крайни ср...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР