Руският президент Владимир Путин заяви, че има случаи на неплащане

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че има случаи на неплащане
Коментари Харесай

Путин предупреди за забавени плащания от недружелюбни държави

Руският президент Владимир Путин съобщи, че има случаи на неплащане за съветските енергийни доставки на " недружелюбни " страни - банки забавят преводи на заплащания. Предупреждението на съветския президент идва от среща, отдадена на обстановката в петролния и газовия бранш.

" Банките от тези " недружелюбни " страни забавят преводите на заплащания. Нека ви напомня, че към този момент е сложена задачата разплащанията за енергийни запаси да бъдат трансферирани в национални валути, с цел да се отдалечим последователно от $ и еврото. Като цяло имаме намерение коренно да увеличим каузи на разплащанията в национални валути в системата на външната търговия. Това е значима задача, която стои пред икономическата сигурност на Русия, акцентира Путин.

" Това е значима задача за запазването и увеличението на размера на външната търговия, за установяването на постоянни връзки с предсказуеми сътрудници, които държат на думата си, ценят своята бизнес известност и схващат последствията от своите решения ", акцентира Путин.

" В тази връзка бих желал да отбележа, че съветските енергийни компании са виновни участници на международния пазар. Те са се потвърдили с десетилетия работа и прецизно осъществяване на отговорностите си ", уточни съветския президент.

Путин също по този начин съобщи, че най-острият проблем, с който се сблъскват горивните и енергийните компании вследствие на дейностите на така наречен недружелюбни страни, е нарушаването на логистиката на експортните доставки: " Моля ви през днешния ден да ми кажете настрана какви дейности се подхващат за прецизиране на транспортните вериги, за превъзмогване на компликациите, свързани с възходящите логистични разноски.

На 31 март Путин подписа декрет за прекосяване към рубли при разплащанията за природен газ с " недружелюбни " страни. Съгласно този документ купувачите на съветски газ ще би трябвало да открият рублеви сметки в съветски банки, с цел да заплащат за доставките от 1 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР