Анора“ на Шон Бейкър, комична, но опустошителна одисея в Бруклин

...
Анора“ на Шон Бейкър, комична, но опустошителна одисея в Бруклин
Коментари Харесай

„Анора“ на Шон Бейкър печели Златна палма, най-високото отличие на филмовия фестивал в Кан

„ Анора “ на Шон Бейкър, комична, само че опустошителна авантюра в Бруклин за продажница, която се дами за сина на богаташка Руски олигарх завоюва най-голямата премия на филмовия фестивал в Кан, Златна палма.

Бейкър одобри премията със звездата на своя филм Майки Медисън, гледайки публиката на церемонията по закриването на Кан в събота. Победата за " Анора " бележи нов връх за Бейкър, режисьорът на " Проектът Флорида ". Освен това, удивително, това е петата поредна Златна палма, извоювана от инди дистрибутора Neon, след „ Паразит “, „ Титан “, „ Триъгълник на горест “ и миналогодишния победител, „ Анатомия на рухването “.

„ Това безусловно беше единствената ми цел като режисьор през последните 30 години, тъй че не съм доста сигурен какво ще върша с остатъка от живота си “, сподели Бейкър, смеейки се.

Но Бейкър, първият американски режисьор, спечелил палмата след Терънс Малик през 2012 година с „ Дървото на живота “, бързо отговори, че упоритостта му ще остане „ да се бори да резервира киното живо “. 5...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР