Разкритие: Тези 10 стъпки за пестене на гориво вършат чудеса!

...
Разкритие: Тези 10 стъпки за пестене на гориво вършат чудеса!
Коментари Харесай

Разкритие: Тези 10 стъпки за пестене на гориво вършат чудеса!

Разкритие: Тези 10 стъпки за икономисване на гориво правят чудеса! Цените на горивата за колите като че ли се успокоиха на някакви допустими равнища. Но поевтиняване на бензин или дизел надали ще се случи през настъпващия като фурия отпускарски сезон, когато и пътуванията се усилват в пъти.

Според по-наблюдателните и паметливите от нас всяка година от края на май до септември-октомври, цените да вървят единствено нагоре. Затова няма да е изненада през юли и август да зареждаме още веднъж за над 3 лв. за литър.

Експерти разкриха скъпи препоръки, с чиято помощ е евентуално да надхитрите системата и да спестите много пари.

Разкритие: Тези 10 стъпки за икономисване на гориво правят чудеса! 25.05.24 21:45 Нов мощен успех за българската художествена гимнастика в Будапеща! 25.05.24 21:17 През 2025 година: Задава се голям проблем за Земята! 25.05.24 20:54 Александър Симов ядосан на Манол Пейков поради рухналата къща на Димитър Талев 25.05.24 20:30 Кеворк Кеворкян гледа Българска национална телевизия и възкликна: „ ПОГРЕБЕНИЯ “ 25.05.24 20:13

Съвет №1

Поддържайте гумите си на предписаното налягане

Това условие е в директна връзка с предходното изречение. Препоръчителното налягане варира при всеки автомобил и марка, по тази причина направете информация с предписаните стойности на табелата на шофьорската врата. По-ниско налягане в гумите усилва съпротивлението, което от своя страна разумно усилва разхода.

Съвет №2

Отстранете спомагателното тегло

Ако държите ненужни движимости в автомобила и цялостните багажника с какво ли не, изключително с предмети, които стоят от месеци там, това покачва тежестта, надлежно и разхода. Ако сте инсталирали детско столче, а детето ви не пътува постоянно с вас – демонтирайте го. Ако в багажника държите тротинетката или дребното детско колело – също ги махнете. Колкото по-лек е автомобилът ви, толкова по-добре.

Съвет №3

Не форсирайте на светофара

Навиците на самия водач също въздействат на разноските. Ако се нуждаете от спомагателен тласък да се откажете от безполезния табиет да се „ изрязвате “ на всеки светофар, в този момент е моментът. Няма да навлизаме в уроци по шофиране, по тази причина единствено ще кажем, че плавното натискане на педала на газта е ней-доброто средство за удължение на пробега и увеличение промеждутъка сред визитите на бензиностанцията. Определено не е нужно да натискате до последно преди светофара единствено с цел да ударите спирачки малко преди него.

Съвет №4

Поддържайте автомобила си в положително техническо положение

Със сигурност доста пъти сте чували този съвет, само че той е скъп и никога не го подценявайте. Модерните мотори разчитат на развити компютърни системи. Дори автомобилът да работи обикновено, проблем с някой датчик може да качи съществено сметката ви. Обърнете внимание и на обичайните неща – задръстени горивни и въздушни филтри. Ако колата дърпа на една страна, това също може да се окаже сериозен проблем.

Съвет №5

Не гасете мотора при къс престой

Ако автомобилът е оборудван със система старт/стоп, той е планиран да изгасва, тъй че няма проблем, по този начин се пести гориво. Но потреблението на този метод при мотори, които не са оборудвани с сходна система, няма да донесе упования резултат. Дори в противен случай, честото им изключване и пускане може да повреди някои системи, а това значи спомагателни разноски.

Съвет №6

Внимавайте с високооктановото гориво

Високооктановите горива са с най-високите цени на бензиностанциите, само че те не усилват пробега. Те усъвършенстват работата на мотора, само че не понижават разхода. Така че не се подлъгвайте да употребявате по-нискокачествени горива, изключително дизелови (някои хора се блазнят да сипват дизел за селскостопанска техника), защото това ще докара до задръстване на филтри (най-малкото) и сигурно ще усили разхода. За бензиновите мотори се предлага потреблението на бензин с предписаното октаново число, което най-често е 95.

Съвет №7

Не използвайте климатичната система

Този вид е настина непосилен през лятото, само че би трябвало да сме наясно, че климатикът подвига разхода на всеки мотор. Може би някои водачи обаче не знаят, че карането на кола с отворени прозорци също качва разхода, освен това повече. Така че през лятото потребно решение май няма. Поне гледайте да не паркирате автомобила си на прекомерно напечени от слънцето места, тъй като по-късно ще се изисква голяма мощ, с цел да охладите интериора.

Съвет №8

Ниска скорост, висока предавка – разходът се качва

Шофирането на висока предавка не всеки път значи по-нисък разход, Еластичните мотори разрешават това, само че застарелият в главната си част роден автопарк не допуска огромна разтегливост. Затова съобразявайте оборотите с определената предавка и превключвайте на по-ниска, в случай че автомобилът стартира да се задъхва. Това единствено подвига разхода.

Съвет №9

Аеродинамиката е значима, свалете релсите и покривните багажници

Неслучайно всеки производител влага големи старания за реализиране на допустимо най-ниския коефициент на челно въздушно противодействие. По-добрата аеродинамика води непосредствено до понижаване на разхода. Затова, в случай че не употребявате релсите на покрива, най-добре е да ги демонтирате. За покривните кутии даже е ненужно да загатваме.

Съвет №10

Планирайте пътуването си

Неслучайно транспортните компании влагат толкова средства в логистика.  Планирайте пътуването си вярно и изберете най-хубавия маршрут, тъй като всеки икономисан километър са спестени грамове гориво.

Избягването на час пик е съществено предимство.

Източник: Уикенд

Още вести четете в: Бизнес, България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР