Руският консул във Варна Владимир Климанов незабавно да бъде изгонен

...
Руският консул във Варна Владимир Климанов незабавно да бъде изгонен
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: Руска губерния ли сме? Изгонете руския консула във Варна!

Руският консул във Варна Владимир Климанов неотложно да бъде изпъден от страната. Това прикани Атлантическият съвет на България (АСБ) в своя позиция адресирана до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и сътрудника ѝ от Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.
От АСБ ползват обява в уеб страницата " Русская Болгария ", от която се вижда, че макар оповестеното със закон изключително състояние в Република България и заповедта на министъра на опазването на здравето за възбрана за събиране на едно място на повече от двама възрастни, съветският консул, дружно с група български и съветски жители, живеещи в България, демонстративно прави престъпление. Въпросните варненци се събрали на 9 май да развяват руски и съветски байраци в морската ни столица.

На събитието е имало и служители на реда, които не са подхванали никакви дейности против съветските и български закононарушители на въведеното у нас изключително състояние и не са им наложили санкции, оповестяват от Атлантическия съвет.

" Очакваме бърза реакция от министрите, с цел да получим доказателство, че в България всички са равни пред закона. В противоположен случай българските жители ще имат право да одобряват, че законите в България не важат за съветски жители, за българи - русофили и за съветски дипломати. Но тогава поражда въпросът: България суверенна страна ли е или съветска губерния ", пишат още от организацията.

Ето и цялата позиция на АСБ:

" ПОРЕДНА НАГЛА РУСКА ПРОВОКАЦИЯ!

НАСТОЯВАМЕ КОНСУЛЪТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВЪВ ВАРНА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ!

Обръщаме внимание на министър Екатерина Захариева, че генералният консул на Руската федерация във Варна, Владимир Климанов, демонстрира жестоко неуважение на законите в България.

Въпреки оповестеното със закон изключително състояние в Република България и заповедта на министъра на опазването на здравето за възбрана за събиране на едно място на повече от двама възрастни, съветският консул, дружно с група български и съветски жители, живеещи в България, демонстративно прави престъпление.
Нещо повече, от приложената публикация излиза наяве, че българските служители на реда участвали на мястото на закононарушението, вместо да сформират актове на нарушителите от по 300 лева, каквато е глобата за първо нарушаване на заповедта на министъра, са се снимали с съветския консул и под съветски флагове, като са обкичили униформите си с " колорадски лентички ", знак на съветската имперска завоевателна политика.

В тази връзка се обръщаме и към министъра на вътрешните работи, служителите на реда да бъдат осъдени за жестоко несъблюдение на служебните си отговорности. Прозоваваме министър Младен Маринов да бъдат издирени нарушителите от фотографията и да им бъдат връчени актове за нарушаване, по методът, по който беше издирен министъра на защитата Красимир Каракачанов и му бе връчен акт за нарушаване за сядане на скамейка в парка пред Народния спектакъл в София.

Очакваме бърза реакция от министрите, с цел да получим доказателство, че в България всички са равни пред закона. В противоположен случай българските жители ще имат право да одобряват, че законите в България не важат за съветски жители, за българи - русофили и за съветски дипломати. Но тогава поражда въпросът: България суверенна страна ли е или съветска губерния? "

Уважаеми г-жо Захариева и господин Маринов,
Очакваме Вашата реакция и се надяваме, че навреме ще информирате за нея българската общност и нас като представляващи българска неправителствена организация.

С почитание,

Доц. доктор Момчил Дойчев
Димитрин Вичев
Съпредседатели на Атлантическия съвет на България
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР