Като ръководител Програми за почтеност в бизнеса“ в секретариата на

...
Като ръководител Програми за почтеност в бизнеса“ в секретариата на
Коментари Харесай

Франсоа Валериан: Политиците се опитват да ни убедят, че корупция...

Като началник „ Програми за честност в бизнеса “ в секретариата на организацията Валериан инициира застъпничеството на срещата на Г-20 към финансовата регулация и битката с корупцията.

 

В професионалната си кариера той работи както в обществения, по този начин и в частния бранш. Договаря обществени съглашения със синдикатите на въглищните мини, работи за огромни банки, преподавал е финансово контролиране и контрол. Има докторска степен по история.

Валериан приказва извънредно в предаването „ 120 минути “ по bTV за теорията и практиката на политическата корупция.

 

" Това е останало в предишното – да се смята, че корупцията е нещо обикновено, което всеки би трябвало да приема и практикува. Сега, опасенията, които имаме, са, че има политици и водачи, които се пробват да показват корупцията като норма, като стандарт, като нещо задоволително и се пробват да убедят хората, че това не е проблем. Интересът на народа, явно е да преборят корупцията, тъй като тези политици оферират краткосрочни решения, само че в дълготраен проект, жителите са губещите ", посочи експертът.

 

Експертът посочи, че Украйна значително се е подобрила от началото на войната с битката против корупцията със основаните институции и, по-важното, с разследвани случаи на корупция.

" Тук е яркият контрастност с режима на Путин, който облекчава глобите против корумпираните. Има две развития, които са радикално противоположни. Фактът, че има нови корупционни схеми, появяващи се в международен мащаб, е нещо, обвързвано с глобализацията на стопанската система, с повишаването на проведената престъпност, с увеличените онлайн схеми за укриване на непозволено насъбрани облаги. Това не наложително е обвързано с войната в Украйна, само че би трябвало да се борим с него ", означи той.

 

Валериан счита, че битката против корупцията е невъзможна, в случай че липсва самостоятелна правосъдна власт с нужните човешки и финансови запаси, с цел да работи съответно против корупцията.

" В България, както в множеството страни по света, има редица закони и регламенти. Необходимо е да се одобряват още закони, като да вземем за пример за лобизма, за злоупотребата със правосъдни начини против деятелите за битка с корупцията. Но най-важните закони са налице. Необходима е правосъдна система, употребяваща тези закони, с цел да се бори същински с проведената престъпност ", безапелационен бе той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР