Освобождаването се осъществява повече от година след като воюващите страни

...
Освобождаването се осъществява повече от година след като воюващите страни
Коментари Харесай

Хутите освободиха повече от 100 военнопленници, свързани с дългог...

Освобождаването се реализира повече от година откакто воюващите страни в Йемен освободиха през април предходната година повече от 800 пандизчии.

 

113 военнопленници бяха пуснати на независимост тази заран в йеменската столица Сана, означи в изказване Червеният кръст и посочи, че освободените са измежду лицата, които Международният комитет на Червения кръст постоянно е посещавал и подпомагал, до момента в който са били арестувани.

" Надяваме се това да проправи пътя за по-нататъшни освобождавания, което ще донесе разтуха на фамилиите, очакващи с неспокойствие да се съберат със своите близки ", уточни Дафни Марет, която управлява делегацията на Червения кръст в Йемен.

 

Предполага се, че хиляди хора към момента са държани като военнопленници от началото на спора през 2014 година, а други са изчезнали. Червеният кръст счита, че днешното освобождение е " позитивна крачка " към възобновяване на договарянията за замяна на пандизчии.

 

" Готови сме да осъществим ролята си на безпристрастен медиатор в улеснението на освобождението, прехвърлянето и репатрирането на арестуваните лица ", се акцентира в изказването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР