Най-важното нещо, което можете да направите за вашия стартъп, е

...
Най-важното нещо, което можете да направите за вашия стартъп, е
Коментари Харесай

Инвестирайте в добро позициониране

Най-важното нещо, което можете да извършите за вашия стартъп , е да се концентрирайте върху позиционирането на вашата марка. Но постоянно започващите компании не се отнасят към него с грижата, с която се отнасят към общия маркетинг, излизането на пазара и работата по създаването на артикули. Добре дефинираното изказване за позициониране на марката ще ви даде изясненост на фокуса и може да работи като компас за всички аспекти на вашия бизнес. Когато вземате стратегически решения за стартирането на нов артикул или услуга, би трябвало да сте сигурни, че той е в сходство с позиционирането на вашата марка.

Често създателите и водачите на започващи компании употребяват своята преценка и вътрешен глас при вземането на такива решения, когато тези решения в действителност би трябвало да се управляват от ясно дефинирана позиция на марката. Предвид сериозната роля, която може да играе, тази публикация ще се концентрира върху рамка за позициониране, която можете да приемете през днешния ден за вашия стартъп.

В маркетинга постоянно чуваме за 5-те C (компания, клиент, съперник, сътрудници и климат) , само че в случай че нямате време, три от тези C са задоволително солидни, с цел да ви оказват помощ да постигнете безапелационно позициониране на вашата компания. Тези сериозни C са вашите клиенти, съперници и компания. Въпреки че това упражнение към момента ще изисква запаси и време, то ще бъде едно от най-важните неща, които вършиме за вашия стартъп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР