Това каза един от най-опитните журналисти в Европа и един

...
Това каза един от най-опитните журналисти в Европа и един
Коментари Харесай

Писателят Жозе душ Сантуш: Светът на либерализма днес е под атака...

Това сподели един от най-опитните публицисти в Европа и един от най-популярните писатели Жозе Родригеш душ Сантуш в предаването 120 минути.

 

Жозе Родригеш е отразявал на терен военни спорове в Ангола, Южна Африка, Ирак, Израел, Палестина, някогашна Югославия, Грузия и гражданската война в Либия, войната в Украйна.

 

Освен професор по публицистика и шеф на информацията в Португалската национална телевизия той е и публицист на бестселъри в жанра исторически трилър. Книгите му са продадени в над 3 милиона екземпляра.

 

Днес, когато хората биват осведомени не от престижи и експерти, а от логаритми, не с обстоятелства, а с внушения и страсти - един от най-хубавите представители на класическата публицистика е в София за особено събитие.

„ Светът на либерализма през днешния ден е под офанзива. Под офанзива извън. Като нашествието на Русия в Украйна. Като си сътрудничи с диктатури като Китай, Северна Корея, Иран, Русия цели да нападна Запада и от вътрешната страна с анти демократични придвижвания “, сподели още журналистът.

 
„ Демокрацията е система, в която има независимост и нещата могат да се дискутират. Затова се основава усещането, което е истина, че ние сме разграничени. Демокрацията има силата на саморегулирането и самопоправянето “, добави Жозе Родригеш душ Сантуш.

 

„ Във всички демократични страни постоянно се показват проблемите. И тъй като приказваме за проблемите, можем и да ги позволяваме. Ако не ти е разрешено да назоваваш проблемите, те не се вземат решение. Това е част от казуса. Западът не е в крах. Идеята за независимост е по-силна “, добави той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР