Припомняме, че Националният отбор на България за жени спечели златните

...
Припомняме, че Националният отбор на България за жени спечели златните
Коментари Харесай

Главчев поздрави българските гимнастички за успехите на Европейск...

Припомняме, че Националният тим на България за дами завоюва златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в унгарската столица Будапеща.

 

Стилияна Николова стана безспорен първенец в многобоя, златния орден в многобоя завоюва и ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева. България е и екипен европейски първенец след класирането на Стилияна Николова, Боряна Калейн, Елвира Краснобаева и ансамбъл-жени. От финалите на обособените уреди Боряна Калейн завоюва европейското злато на обръч, а нейна подгласничка стана Стилияна Николова. Калейн се окичи и с бронз след съчетанието си на бухалки. Третото място завоюва и Елвира Краснобаева във финала на лента, отбелязва Главчев.

По мотив блестящото показване в Будапеща, той изпрати приветствен адрес до президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, до треньорите и състезателките в шампионата.

 

За мен е голяма чест да Ви поздравя за триумфите, които постигнахте на Европейското състезание по художествена гимнастика в Унгария.

 

С Вашите труд, неизменност, воля и религия в успеха за следващ път записахте със златни букви българската школа по художествена гимнастика в международната спортна история и донесохте горделивост и национално самочувствие за всички нас, написа Главчев в приветствения адрес.

Адмирирам напъните на Вашите треньори и показвам признателност и самопризнание към всички тях и към Вашите близки за поддръжката и отдадеността, с които са Ви стимулирали да се реализирате в спорта и да достигнете до най-високите му върхове, показва Главчев.

 

Вашите изключителни достижения, съчетанията, които изиграхте и предизвикахте еуфория в залата, са доказателство за това, че зад огромните триумфи се крият неотклонен труд и непреклонен дух, за които заслужавате самопризнание, обръща се той към българските състезатели. Главчев им благодари, че с триумфите си стимулират доста младежи да спортуват и дават тласък на бъдещите спортисти на България да покоряват света. Българският министър председател им пожелава здраве и доста нови триумфи, с които да популяризират страната ни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР