Работещите на пълен ден в Лондон прекарват малко повече от

...
Работещите на пълен ден в Лондон прекарват малко повече от
Коментари Харесай

Лондон изостава: Служителите са в офиса само в половината от седм...

Работещите на цялостен ден в Лондон прекарват малко повече от половината от работната си седмица в офиса, сочи отчет на мозъчния концерн Centre for Cities, оповестен във вторник. Макар че делът се покачва по отношение на предходната година, единствено работещите хора в Торонто прекарват толкоз малко време в офиса измежду шестте интернационалните града, включени в разбора. Останалите са Париж, Ню Йорк, Сидни и Сингапур.

 

„ Завръщането в офиса в Лондон е неенергично, видяно от интернационална позиция, и доста признаци сочат, че изостава още повече от конкурентните му градове в света “, означават създателите на отчета Роб Джонсън и Оскар Селби. „ По-редките взаимоотношения лице в лице сред чиновниците в центъра на Лондон слагат продуктивността в града в неизгодна позиция спрямо други световни градове “, допълват те.

Данните демонстрират по какъв начин пандемията е трансформирала за непрекъснато работните практики, като доста от хората, принудени да работят от у дома по време на блокадите поради Covid, не са склонни да се върнат към ежедневното пътешестване до работа. Във Англия чиновниците в Националната статистическа работа провеждат стачка, откакто са били известени, че би трябвало да работят най-малко два дни от седмицата в офиса, а профсъюзите упорстват, че работата от у дома няма неподходящо влияние върху продуктивността.

 

Премиерът Киър Стармър разчита, че ще успее да прекъсне съвсем десетгодишния вял растеж на продуктивността, с цел да финансира обещанията, които помогнаха на неговата Лейбъристка партия да пристигна на власт през юли.

 

Париж е преди всичко по наличие в офиса в класацията със приблизително 3,5 дни в седмицата, следван от Сингапур с 3,2 и Ню Йорк с 3,1. Служителите в центъра на Лондон отиват до офиса приблизително в едвам 2,7 дни от седмицата, като посещаемостта е по-висока във възрастовата група от 18 до 24 години, в сравнение с при по-възрастните чиновници.

 

Разходите и продължителността на пътуването до работа изясняват за какво повече чиновници в Лондон избират да останат в домашния си офис. Над 40% от работещите хора в Лондон са показали намаляването на разноските за пътешестване като облага при работата от у дома по отношение на приблизително 34% във всички градове в класацията. Също по този начин е по-вероятно те да показват като причина спестеното време, когато не им се постанова да пътуват до работа.

Centre for Cities отбелязва, че има опция за стягане на разпоредбите за връщане в офиса във всички огромни градове. Под 10% от чиновниците са декларирали, че биха напуснали, в случай че ги задължат да вървят по-често в офиса, признавайки изгодите от наличието им на работното място.

 

В Лондон тласъците може да включват понижаване на разноските за пътешестване, повишение на посещаемостта на офисите в държавния бранш и премерване на въздействието на хибридната работа върху продуктивността на национално равнище.

 

„ Всички вероятни последствия за продуктивността от определяне на „ ново обикновено “ в работа от офиса под равнищата преди пандемията вършат посоката на Лондон по-притеснителна “, означават създателите на отчета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР