Руските сили атакуват на малки групи границата на Харковска област

...
Руските сили атакуват на малки групи границата на Харковска област
Коментари Харесай

Външният министър на Русия изостри тона към Запада заради Украйна

Руските сили нападат на дребни групи границата на Харковска област в северната част на Украйна в опит да разширят фронтовата линия. Toва съобщи губернаторът на областта Олег Синехубов. Той добави, че украинските сили задържат съветските войски, само че съществува действителна опасност боевете да се разпространят в нови обитаеми места.

В същото време евакуацията на хората в Харковска област продължава към този момент повече от два дни. Според регионалната работа за изключителни обстановки все още са от региона са преместени повече от 4500 поданици. Във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че по-големи сектори от границата се водят „ отбранителни сражения “.
В Харковска област по продължение на забележителна гранична линия се организират отбранителни интервенции и яростни сражения. Някои селища на процедура се трансфораха от сива зона във военна зона. Окупаторите се пробват да открият надзор над някои от тях, а други употребяват за нахлуване. 
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано минимум 15 души починаха, а 20 бяха ранени, когато част от съветски жилищен блок се срути. Това се случи след като сградата беше ударена от фрагменти от ракета, изстреляна от Украйна и свалена от Русия. Според местните власти при атаката са използвани най-малко 12 ракети.

На собствен ред външният министър Сергей Лавров сподели, че ако Западът желае да се бори за Украйна на бойното поле, то Русия е подготвена за това.  Миналата седмица Кремъл съобщи, че изпращането на войски на НАТО в Украйна би било извънредно рисково и че Москва следи от близко украинската петиция, призоваваща за такава интервенция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР