Израел продължава с целенасочените операции срещу палестинските ислямистки групировки –

...
Израел продължава с целенасочените операции срещу палестинските ислямистки групировки –
Коментари Харесай

Израел: Провеждаме целенасочени операции срещу радикални бойци в Газа и на Западния бряг

Израел продължава с целенасочените интервенции против палестинските ислямистки групировки – както в линията Газа, по този начин и на Западния бряг. При въздушни удари и артилерийски обстрел в Газа са убити 35 палестинци. Информацията е на здравни чиновници и медии на Хамас. Израелски бойци и танкове напредват в югоизточната част на Рафа. Доближават се до гъсто популации квартал Ибна.

Гражданска отбрана в Газа в това време заяви за минимум 26 починали при два израелски въздушни удара в Рафа, предава Франс прес.

Едновременните израелски набези против северните и южните краища на Газа този месец провокираха ново изселване на стотици хиляди палестинци и прекъснаха главните пътища за достъп на помощи, което увеличи риска от апетит.

Израел твърди, че няма различен избор, с изключение на да нападна Рафа, с цел да изкорени последните батальони бойци на Хамас, които съгласно него се укриват там.

Успоредно с това израелските сили ускориха сухопътната атака в Джабалия, където военните изравниха със земята няколко жилищни региона, и нанесоха удари по близкия град Бейт Ханун.

След интервенция на израелската войска в окупирания Западен бряг са били убити 12 палестинци, други 25 са ранени.
Сгради, улици, инфраструктура – всичко беше унищожено в лагера Дженин. Младежкият център също беше погубен, за четвърти или пети път. Израелската войска се прицелва в цивилните, а запасите от медикаменти са изчерпани.
Абдул Шалаби – ръководител на юношески център в бежанския лагер в Дженин

Военните започнаха интервенцията във вторник в град Дженин и прилежащия бежански лагер като част от натиска против екстремистите в региона. Палестинската формация " Ислямски джихад " заяви, че нейни бойци са се сражавали с израелските сили.

Радикални групировки настояват, че минимум 8 от починалите са бойци: един от Хамас и 7 от Бригадата на мъчениците на Ал-Акса, въоръжен клон на партията Фатах.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР