Руските окупационни власти в контролираната от тях по-голяма част от

...
Руските окупационни власти в контролираната от тях по-голяма част от
Коментари Харесай

Русия национализира държавните предприятия и зърното в Запорожка област

Руските окупационни управляващи в следената от тях по-голяма част от украинската Запорожка област национализираха държавните предприятия и държавните ресурси от зърно, принадлежащи на Украйна, сподели ръководителят на окупационната военно-гражданска администрация на района Евгени Балицки, представен от ТАСС.

" Ние национализирахме всички държавни обекти - наблягам, държавни! В никакъв случай, да не се бърка със аграрни производители и частна благосъстоятелност. Всичко, което през днешния ден беше държавно, също принадлежи на страната, само че единствено на Запорожка област. Не можем да изоставим толкоз доста уреди, като ТЕЦ-ове, железопътни линии, пътища като цяло, централи, които да вземем за пример съхраняват амоняк ", сподели Балицки, цитира news.bg.

Той добави, че част от зърното, закупено от земеделските производители от страната, също е останало в района, само че не уточни точното количество.

Русия стартира налагането на рублата като съществена валута в окупираните от нея територии, дори разположи банкови клонове на съветски банки в сепаратистките Донецка и Луганска " национални републики ", както и в Херсонска област, която е на практика изцяло окупирана още от началото на съветската експанзия в Украйна. В доста от окупираните региони към този момент оперират съветски мобилни и интернет оператори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР