Украинският президент Володимир Зеленски и руският президент Владимир Путин изразиха

...
Украинският президент Володимир Зеленски и руският президент Владимир Путин изразиха
Коментари Харесай

Зеленски и Путин с резерви по предложението на Макрон за прекратяване на огъня по време на Олимпиадата

Украинският президент Володимир Зеленски и съветският президент Владимир Путин показаха запаси за препоръчаното от френския президент Еманюел Макрон преустановяване на огъня в Украйна за Олимпийските игри в Париж това лято, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предложението, изложено за първи път от Макрон, а по-късно упоменато и от китайския водач Си Цзинпин, има за цел да краткотрайно да приключи военните дейности по време на игрите.

Зеленски съобщи през днешния ден пред новинарския уебсайт " Украинска истина ", че детайлностите по самодейността не са му изцяло ясни. Той посочи рисковете, че Русия може тогава да употребява прекратяването на огъня, с цел да реалокира военната си техника по-близо до границата с Украйна.

Путин, завръщайки се от държавно посещаване в Китай, призна, че Си е обърнал внимание на концепцията за преустановяване на огъня, само че не даде повече детайлности. Той обаче разкритикува Запада, че би могъл да изисква от Русия да се придържа към помирение по време на Олимпийските игри, като в същото време изключва съветските спортисти от конкуренцията.

Москва и преди е изразявала подозрения по отношение на сходна самодейност, защото Украйна може да употребява интервала на провеждането на Олимпийските игри, с цел да въоръжи в допълнение своите войски и да се прегрупира за война, отбелязва ДПА.

Агенцията напомня, че откакто Макрон е повдигнал по-рано този въпрос, представителят на Кремъл Дмитрий Песков е споделил, че няма съответни оферти от страна на Елисейския замък за това какви стъпки да се подхващат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР