БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Когато въоръжен мъж застреля словашкия премиер

...
БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Когато въоръжен мъж застреля словашкия премиер
Коментари Харесай

Социалните разделения и враждебната реторика в Словакия осигуряват благоприятна почва за политическо насилие

БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Когато въоръжен мъж простреля словашкия министър председател Роберт Фицо тази седмица, шокът обхвана централноевропейската страна — макар че про -Самият съветски водач предизвести, че нацията е толкоз разграничена, че е вероятен опит за ликвидиране.

Словаците от дълго време не са съгласни по отношение на пътя, който би трябвало да поеме страната им; би трябвало ли да резервира обичайните способи и другарски връзки с Москва или да прегърне демократичните полезности и да се приближи от ден на ден към Запада. Но в последно време тази поляризация по отношение на бъдещето на страната, подхранвана от злобната изразителност на политиците, се задълбочи.

Страната с население от 5,4 милиона е обхваната от огромни митинги, осмиващи политиките на Фицо, откогато той се завърна на власт през септември, след акция на националистическа и скептична към Европейски Съюз платформа.

Словакия, която се причисли към Европейския съюз и НАТО през 2004 година, беше един от най-верните поддръжници на прилежаща Украйна, когато Русия стартира своята п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР