Русия разполага с около 70% от бойната мощ, която смята,

...
Русия разполага с около 70% от бойната мощ, която смята,
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия е готова на 70% за инвазия в Украйна

Русия разполага с към 70% от бойната мощност, която счита, че ще ѝ е нужна за пълномащабна инвазия в Украйна и изпраща още батальонни тактически групи до границата със прилежащата страна, са декларирали двама американски публични представители, представени от Reuters.

През последните две седмици броят на батальонните тактически групи в граничния регион се е нараснал до 83 от 60 и още 14 са на път, са съобщили източниците на Reuters, поискали анонимност заради чувствителността на информацията.

Що се отнася до времето на нашествието, се чака земята да доближи пик на заледяване към 15 февруари, споделиха формалните лица, което ще разреши напредването на съветските военни елементи, предава Агенция Фокус. Такива условия ще съществуват до края на март.

Този график и възходящият брой и качества на съветските сили наоколо до Украйна може да подсказва, че прозорецът за дипломация се затваря.

Представителите на Съединени американски щати не предоставиха доказателства в поддръжка на своите оценки за съветските сили.

Въпреки че Русия е струпала повече от 100 хиляди бойци покрай границата, тя съобщи, че не възнамерява инвазия, само че може да предприеме неуточнени военни дейности, в случай че условията ѝ за сигурност не бъдат изпълнени. Те включват заричане, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна, искане, за което Вашингтон и НАТО обявиха, че е недопустимо.

Вашингтон има вяра, че Русия може да избере други разновидности с изключение на пълномащабна инвазия, в това число лимитирано навлизане, и не има вяра, че президентът Владимир Путин е взел дефинитивно решение, са споделили източниците, само че съгласно тях Путин основава мощ, която може да извърши всички сюжети.

Ако Русия нахлуе в столицата Киев, тя може да падне в границите на няколко дни, са споделили американските представители, само че съгласно тях пълномащабна инвазия би предизвикала огромни жертви, сподели един от чиновниците.

Украйна може да загуби от 5000 до 25 000 бойци, до момента в който загубите на съветските войски могат да бъдат сред 3000 и 10 000, а цивилните жертви могат да варират от 25 000 до 50 000, съгласно оценките на Съединени американски щати е декларирал един от източниците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР