Русия планира да анексира още украински територии и затова назначава

...
Русия планира да анексира още украински територии и затова назначава
Коментари Харесай

Русия планира да анексира още украински територии, твърдят САЩ

Русия възнамерява да анексира още украински територии и по тази причина назначава свои лични нелегитимни водачи в окупираните от нея региони. Това сподели Джон Кърби , представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, на брифинг във Вашингтон. Оценките се основават на данни на американското разузнаване.

По думите на Кърби със сегашните си дейности Москва поставя основите за провеждането на "фиктивни референдуми " в завзетите региони. Такива референдуми евентуално ще бъдат проведени още през септември. Русия също по този начин се готви да вкара рублата и принуждава жителите да аплайват за съветско поданство, сподели още Кърби.

"Русия стартира да провежда версия на това, което бихте могли да наречете сюжет за анексиране, доста сходен на този, който видяхме през 2014 година ", когато Русия анексира Крим, уточни Кърби.

"Русия към този момент конфигурира нелегитимни подставени лица в регионите на Украйна, които са под неин надзор ", добави той.

Областите, набелязани за анексиране, включват Херсон, Запорожие, както и задачите Донецка и Луганска области.

"Анексирането със мощ ще бъде жестоко нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации и ние няма да позволим то да остане неоспорено или ненаказано ", добави Кърби.

По думите му Съединени американски щати "разкриват " съветските проекти, "така че светът да знае, че всяко хипотетично анексиране е преднамерено, нелегално и нелегитимно ".

Говорителят на американския Съвет за национална сигурност сподели още, че в идващите дни Съединени американски щати ще разгласят нов оръжеен пакет за Украйна. Очаква се помощта да включва спомагателни високомобилни артилерийски ракетни системи HIMARS. Украйна сподели, че доставените до момента системи от този тип са основни за отблъскването на съветските войски.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР