СподелиРуският президент Владимир Путин е готов да спре войната в

...
СподелиРуският президент Владимир Путин е готов да спре войната в
Коментари Харесай

Ройтерс: Източници от обкръжението на Путин твърдят, че е готов да спре войната

Сподели
Руският президент Владимир Путин е подготвен да спре войната в Украйна с контрактувано преустановяване на огъня, което да признае сегашните линии на бойното поле, само че е подготвен да продължи войната, в случай че Киев и Западът не реагират, споделиха четири съветски източника пред Ройтерс.

Три от източниците, осведомени с полемиките в обкръжението на Путин, показаха, че съветският президент пред дребна група съветници е изразил разочарованието си от осуетяването на договарянията от страна на Запада и от решението на украинския президент Володимир Зеленски да не договаря с него.

„ Путин може да се бори толкоз дълго, колкото е належащо, само че Путин е подготвен и за преустановяване на огъня – да замрази войната “, сподели четвъртият почитан съветски източник, който е работил с съветския президент и е осведомен с диалозите на най-високо равнище в Кремъл.

Той, както и останалите, представени в този материал, пожелаха анонимност поради деликатността на въпроса.

Ройтерс заяви, че е разговарял с общо петима души, които работят или са работили с Путин на високо равнище в политическата и бизнес сферата. Петият източник не разяснява замразяването на войната на сегашните фронтови линии, уточни организацията.

В отговор на искане за коментар представителят на Путин Дмитрий Песков сподели, че съветският президент неведнъж е давал да се разбере, че Русия е отворена за разговор за реализиране на задачите си и уточни, че страната не желае „ безконечна война “.

Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна не разясниха информацията. Един от източниците предвижда, че не може да се стигне до съглашение, до момента в който Зеленски е на власт, в случай че Русия не го заобиколи и не подписа договорка с Вашингтон. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който беше на посещаване в Киев предходната седмица, сподели пред кореспонденти, че не има вяра Путин да е заинтригуван от съществени договаряния.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР