Новата функция на търсачката на Гугъл с изкуствен интелект е

...
Новата функция на търсачката на Гугъл с изкуствен интелект е
Коментари Харесай

ИИ на Google съветва: Залепете сиренето върху пицата с лепило, яжте камъни

Новата функционалност на търсачката на Google с изкуствен интелект е подложена на яростни рецензии поради... необикновени оферти и отговори.

Експерименталната версия на ИИ е посъветвала някои консуматори да залепят сиренето върху пицата с лепило, с цел да не се разтича. В същото време предизвестява, че е най-добре да използваме нетоксично лепило.

Друг отговор гласи, че геолозите поучават хората да ядат по един камък дневно.

Говорител на компанията съобщи, че това са изолирани случаи на комплициране.

Онлайн се появиха още доста сходни образци. Един консуматор написа в търсачката „ усещам се депресиран ", а ИИ дава отговор „ може да скочите от моста Голдън Гейт ". Същият логаритъм твърди, че кучета постоянно играят баскетбол в NBA.

„ Примерите, които виждаме онлайн, са генерирани от извънредно необикновени запитвания и не са подобаващ образец за онлайн преживяването на множеството хора. Повечето отговори от ИИ дават вярна информация, съпроводена с източници ", разясняват от компанията.

Това не е първият път, в който компанията има проблеми със своите ИИ артикули. През февруари чатботът Gemini беше подложен на критика за отговорите си, заради което беше спрян краткотрайно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР