24 май събра хиляди хора, учители и ученици по улиците

...
24 май събра хиляди хора, учители и ученици по улиците
Коментари Харесай

С тържествени шествия и богата културна програма беше отбелязан Празникът на просветата в цялата страна

24 май събра хиляди хора, учители и възпитаници по улиците на доста български градове. Празникът там мина с тържествени шествия, концерти и богата културна стратегия за дребни и огромни.



В Благоевград празникът беше маркиран с две шествия под съпровода на „ Върви народе възродени ".





В Бургас над 11 хиляди души минаха по централните улици на града.

" Нека да осъзнаем на този ден, че българският народ е единственият, който има празник на писмеността! "

" Това е най-хубавият празник. Ние учим децата на положително, ние учим децата на обич ", счита Дияна Иванова, преподавател.



Богата стратегия имаше и в Пловдив . Именно там през 1851 година Найден Геров провежда първото честване на Деня на Кирил и Методий у нас – датата е по тогавашния остарял жанр - 11 май.



" За мен е магически празник, който в действителност ни кара да сме доста обединени, да си оказваме помощ, да си приказваме още повече посредством словото ", сподели Деница Стойчева, 9-и клас, Хуманитарна гимназия " Св. Св. Кирил и Методий " в Пловдив.

" Първите учители и възпитаници на учебното заведение на Найден Геров, които са основали толкоз доста неща, за които елементарния човек не знае, те са хората, които са наложили българското име на Пловдив, те са кръстили за пръв път някое учебно заведение въобще в света " Кирил и Методий " ", означи Желязко Събев, зам.-директор на филантропична гимназия " Св. Св. Кирил и Методий ".



Денят на солунските братя беше маркиран в Ямбол и Русе , където стотици се включиха в шествия, водени от мажоретни сформира и духови оркестри.



Във Варна над 700 деца от учебни заведения, читалища и фолклорни ансамбли извършиха пъстра фолклорна комбинация.






Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР