В Музикалното училище в Бургас шестокласник написа собственоръчно писмо до

...
В Музикалното училище в Бургас шестокласник написа собственоръчно писмо до
Коментари Харесай

Ученик поиска награда за любимия си учител за 24 май

В Музикалното учебно заведение в Бургас шестокласник написа собственоръчно писмо до началника на Регионалното ръководство по обучение. С него той изиска нещо малко, само че доста скъпо - учителят му по тромпет да получи премия за 24 май. Не единствено поради получените уроци по музика, само че и за това, че да градиш светлина у своите възпитаници е сложен и муден развой.

Шестокласникът Георги Тодоров самичък намерил имейла на просветителния инспекторат и не споделил на никого за концепцията си.

„ Подтикна ме това, че желаех да развеселявам доста господина си, да му покажа, че доста го оценявам и най-много да покажа, че имам почит и почитание към него “, показа Георги Тодоров, възпитаник в НУМСИ " Панчо Владигеров " – Бургас.

„ В неговото писмо, написано доста откровено, прозираше точно това – човечността, в която неговият преподавател е съумял да го възпита. Още по- стойностно за мен беше фактът, че 20 години това не се беше случвало “, изясни Петя Петрова, шеф на РУО-Бургас.

На 10-ия ден най-голямото предпочитание на Георги се сбъднало.

„ Много благополучен беше, извънредно. Това беше изненада и за мен, за неговата самодейност “, описа Яна Георгиева, майка на Георги.

Но най-голямата изненада за премията била за неговия преподавател.

„ В днешно време, да, не се случват тези неща. Мисля, че всички учители би трябвало да покажат на своите възпитаници любовта си към тях “, разясни Светослав Василев, учител в НУМСИ " Панчо Владигеров " – Бургас.

„ Най-ценните уроци, които той ми е дал, са уважението към хората, да оценяваме себе си, да вършим всичко със предпочитание “, сподели още Георги.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР