Русия обвини САЩ, че търсят начин да провокират Северна Корея,

...
Русия обвини САЩ, че търсят начин да провокират Северна Корея,
Коментари Харесай

Експерти: Ракетата Хвасон-15 не може да достигне американска територия

Русия упрекна Съединени американски щати, че търсят метод да предизвикат Северна Корея, с цел да продължава с развиването на ракетната си стратегия. Вашингтон пък прикани светът да скъса всевъзможни връзки с Пхенян. Експерти се сплотиха към тезата, че изстреляната във вторник балистична ракета е от нов вид, само че въпреки всичко не може да доближи американска територия.


Фактът, че Северна Корея продължава да изстрелва балистични ракети е задоволителен мотив за цялостна изолираност на страната, сподели посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации - Ники Хейли, на следващото изключително съвещание на Съвета за сигурност.
Ники Хейли, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации: Днес ние призоваваме всички страни да пресечен връзките си със Северна Корея. Заедно с цялостното използване на глобите, наложени от Организация на обединените нации, те би трябвало да скъсат дипломатическите си връзки с Пхенян и да лимитират военното, научното, техническото и комерсиалното съдействие с режима на Ким Чен Ун.
Москва обичайно не се съгласи с апела на Вашингтон.
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: Многократно сме заявявали, че налагането на наказания към този момент е изчерпано като вид за деяние. Всички признати до момента резолюции са включвали и възобновяването на политическия разговор. И точно тази точка постоянно е била подценявана от американската страна.
Изстреляната ракета " Хвасон-15 " е кардинално нова разработка, а не трансформация към този момент съществуваща оръжейна система. Това съобщи южнокорейски боен представител. Разлики има в размера на ракетата, в устройството на бойната глава и в пусковата система.

Това твърди и съветски боен специалист, съгласно който точно олекотяването на част от детайлите е разрешило по-дългия полет на ракетата. Тя обаче надали може да стигне Вашингтон или Ню Йорк, по-реалистично би било в обсега й да попаднат Хаваите, счита ракетния експерт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР