Русия атакува столицата на Украйна Киев с ракети и дронове

...
Русия атакува столицата на Украйна Киев с ракети и дронове
Коментари Харесай

Русия атакува Киев с дронове и ракети. Обявена е въздушна тревога

Русия нападна столицата на Украйна Киев с ракети и дронове в нощта против четвъртък, оповестиха локалните управляващи. Обявена е въздушна паника, а кметът на града заяви за пожари и вреди, провокирани от съветските офанзиви.

Това е деветата съветска въздушна офанзива против Киев от началото на месеца, заяви Би Би Си. Атакувани са и други градове в Украйна - Виница , Житомир , както и пристанищния град на Черно море Одеса , където се оповестява за един погубен и двама ранени при съветска ракетна офанзива.

По информация на ръководителя на военната администрация на Киев Серхий Попко всички съветски ракети и дронове са свалени от украинската противовъздушна защита. Той добави, че столицата е атакувана с крилати ракети от бомбардировачи от посока Каспийско море, както и с дронове.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че падащи парчета по време на въздушното нахлуване са провокирали пожари в два региона. Той сподели също, че няма потърпевши.

Въздушна паника беше оповестена в ранните часове на деня по цялата територия на Украйна. Армията предизвести за вероятни съветски ракетни удари в просторен регион, разпрострян се от Киев до Централна Украйна, заяви Ройтерс.

Час след оповестяването на паниката украинските военни се обърнаха към жителите на Киев с апел да останат в бомбоубежищата.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в послание, че следващите обстрели потвърждават, че е належащо още по-силно международно обединяване за напън против Русия и още оръжия за украинската войска.

След седмици на мъртвило Русия възобнови въздушните си удари по Украйна в края на предишния месец. През последните дни бяха осъществени поредност офанзиви, като Киев постоянно е под прицел. Последната масирана ракетна офанзива беше в нощта против вторник.

Поредицата съветски ракетни удари идват на фона на упованията за украинска контраатака и на частичното нахлуване на силите на Киев в региона на Бахмут в Източна Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР