Резултатите от първичните избори на събранията на Демократическата партия в

...
Резултатите от първичните избори на събранията на Демократическата партия в
Коментари Харесай

Първичните избори на демократите в Айова започнаха с фалстарт

Резултатите от първичните избори на събранията на Демократическата партия в щата Айова се оказаха пленник на механически проблеми, съобщи Би Би Си. Обявяването им беше отсрочено, което докара до безпорядък и подозрения, откакто от изборната комисия оповестиха, че имат проблеми, само че те не са резултат от хакерска офанзива. " Обработката на данните лишава повече време от предстоящото ", разгласи Трой Прайс от Демократическата партия. Не е ясно дали резултатите ще бъдат оповестени до края на деня. 

Липсата на формалните резултати накара претендентите за президентската номинация на Демократическата партия да разгласят обществено упованията си. Сенаторът от щата Върмънт Бърни Сандърс счита, че той е получил най-голяма поддръжка от съпартийците си в Айова, като се базира на предварителни изследвания на своя щаб. Втори се нареждал Пийт Бутиджидж, който е някогашен кмет на Саут Бенд, щата Индиана. От щата Айова стартира конкуренцията за президентската номинация на Демократическата партия за изборите, които ще се проведат през ноември.

Президентът Доналд Тръмп пък е безапелационният победител в партийните събрания на Републиканската партия. По принцип републиканците от щата Айова не организират първоначални избори при настоящ президент от партията. Събранията в щата бяха анулирани през 1992 година и 2004 година. Тази година  обаче щатските партийни представители са настояли събранията да се проведат, с цел да се резервира статута на Айова като първият щат в страната, който гласоподава. Щабът на Тръмп употребява вота, с цел да тества организационната си мощ - там бяха изпратени министри, висши представители на Републиканската партия и членове на семейство Тръмп.

След Айова първоначални избори ще се проведат в щата Ню Хемпшир.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР