Решението за оказване на военна и техническа подкрепа за Украйна

...
Решението за оказване на военна и техническа подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Военният министър заяви, че решението за военна помощ за Украйна ще бъде взето след детайлен анализ

Решението за оказване на военна и техническа поддръжка за Украйна следва да бъде взето след подробен разбор, счита служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва. Според него по този метод Народното събрание ще вземе осведомено решение. Той добави, че Министерството на защитата извършва прецизно взетото решение от 47-ото Народно заседание за оказване на нужната помощ на Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7979
Народните представители от парламентарните комисии по защита и външна политика разискват два плана на решение за даване на военна и техническа помощ за Украйна.

Решението за даване на оръжия на Украйна се взема суверенно от всяка страна, след вътрешен разбор, означи служебният министър на външните работи Николай Милков.

Неговата конкретика е съобразена с опциите на страната, в това число с вътрешните настройки в страната. В началото на процеса множеството страни бяха неуверени в степента, в която могат да се разпрострат с възможна помощ. Тези терзания последователно бяха преодолявани, разяснява той.

По думите му даването на военна помощ остава гореща тематика за всички държавни управления. 

„ Възраждане “ е срещу даването на военна и техническа помощ за Украйна, съобщи Ангел Георгиев от парламентарната група на партията по време на дебата. 

Атанас Славов от „ Демократична България “ прикани да не се спекулира с това какво е настроението в обществото и дали болшинството от българите желае или не да бъде предоставена военна помощ за Украйна. 

Нямаме предварителна оценка какви са нашите благоприятни условия да подкрепим Украйна, нямаме и мнение на службите. Подобно решение изрично ни трансформира в косвена част от спора, уточни Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “. Според него президентът Румен Радев също е срещу решението да бъде предоставена военна помощ за Украйна и добави, че това решение е „ прибързана политическа акция “.

Българският народ се е изказал по въпроса, откакто е изпратил болшинство от партии в 48-ото Народно заседание, които желаят да вземат решение за оказване на военна помощ на Украйна, съобщи Даниел Митов от „ ГЕРБ-СДС “. Списъкът от страните, които оказват помощ на Украйна, е лист с цивилизовани страни. Искам България да е част от този лист, показа още Митов. 

Движение за права и свободи ще поддържа и двата плана за решение, заяви Джейхан Ибрямов от парламентарната група на „ Движението за права и свободи “. Според него решението за даване на военна помощ за Украйна е закъсняло и е трябвало да бъде взето още от 47-ото Народно заседание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР