Републиканците в Сената на САЩ възобновиха разследването за това, дали

...
Републиканците в Сената на САЩ възобновиха разследването за това, дали
Коментари Харесай

Републиканците в Сената искат разследване за връзките на Клинтън и Байдън с Украйна

Републиканците в Сената на Съединени американски щати възобновиха следствието за това, дали украинците са били в съгласуваност с Демократическата партия, с цел да дават уличаваща информация за президента Доналд Тръмп преди изборите за държавен глава през 2016 година, написа американското консервативно издание Washington Examiner.

Председателят на финансовата комисия в Сената Чък Грасли и ръководителят на комисията за вътрешна сигурност Рон Джонсън писаха на Генералния прокурор Уилям Бар, че също така желаят да знаят дали Министерството на правораздаването има информация от украински прокурори, която опонира на обяснението на някогашния вицепремиер Джо Байдън за опасността да се задържи помощ от 1 милиард $ за Киев, съобщи " Фокус ".

Двамата високопоставени републиканци са изпратили писмото няколко дни,, откакто демократите в Камарата на представителите оповестиха, че стартират публично следствие за импийчмънт на Тръмп поради извършения на 25 юли телефонен диалог сред президента и украинския му сътрудник Владимир Зеленски. Демократите настояват, че Тръмп е употребявал властта на поста си, с цел да принуди украинския държавен глава да проверява Байдън, като го е заплашил да задържи помощта от 1 милиард $.

Както отбелязва изданието, републиканците от дълго време изкат да разобличат напъните на демократите да хвърлят нечистотия по Тръмп и неговата акция посредством украинското държавно управление.

Грасли написа за първи път до Министерството на финансите през юли 2017 година с искане за информация по отношение на „ наглите старания на Националния демократически комитет и акцията на Хилъри Клинтън да употребяват държавното управление на Украйна с експлицитната цел да намерят отрицателна информация за тогавашния претендент Тръмп, с цел да навредят на акцията му “.

По думите на Грасли, главен състезател в интервенцията е американката от украински генезис Александра Чалупа, чиято цел е била „ да разкрие хипотетичните връзки сред тогавашния претендент Доналд Тръмп, Пол Манафорт и Русия “.

Грасли и Джонсън желаят да знаят дали Бар проверява „ връзките и координацията “ сред украинските държавни чиновници и Националния демократически комитет или акцията на Клинтън.

Те също по този начин желаят от Бар да изясни за какво не е изтънчено от Чалупа да се записва като задграничен сътрудник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР